“Льодовика” в морозилці більше не буде: знадобиться тільки фольга

Алюмінієва фольга зазвичай використовується на кухні під час випікання і для зберігання продуктів. Але є і ще одне застосування фольги, про яке мало хто знає. Її можна використовувати для більш простого і швидкого розморожування морозильної камери холодильника.
Майже у всіх моделях холодильників рано чи пізно утворюється шар льоду, який перешкоджає нормальному зберіганню продуктів. Це означає, що холодильник пора розморожувати, інакше він не буде функціонувати нормально. А ось щоб великі шари льоду більше не утворювалися, можна використовувати фольгу.
Метод максимально простий: листи універсальної алюмінієвої фольги потрібно помістити на дно і бічні стінки морозильної камери. Цей простий лайфак допоможе вберегти камеру від появи криги, а під час наступного чищення холодильника достатньо буде всього лише замінити використані листи фольги на нові.
Секрет у тому, що фольга створює бар'єр між продуктами і стінками морозилки, лід у цьому разі не утворюється. Алюмінієву фольгу можна використовувати не тільки для морозильної камери, а й для її висувних ящиків.
Цей простий і недорогий метод заощадить багато часу і позбавить від стомлюючої процедури видалення льоду з морозильної камери.
Джерело: 5692.com.ua

Зустрінуть кохання всього життя: три знаки Зодіаку, які в серпні закохаються раз і назавжди

В останньому місяці літа, серпні, повний Місяць можна буде спостерігати двічі. Повний Місяць відбудеться в перший і в останній день місяця.
Астрологи вважають, що для трьох знаків зодіакального колеса серпень стане часом, коли вони зустрінуть людину, з якою захочуть більше ніколи не розлучатися.
Риби
Багато людей, які народилися під знаком Риб, уже давно існують, що в їхньому житті мало любові. І якщо хтось ставиться до самотності байдуже, то Риби тривожаться, переживають і чекають.
Астрологи радять Рибам у серпні не пропустити своє щастя. Їм потрібно бути уважнішими до нових знайомих, можливо, серед них є той, хто стане їхньою долею.
Терези
Стримані Терези рідко першими роблять крок до знайомства, цьому заважає вроджена скромність і сором'язливість. Але в серпні, вважають астрологи, Терези зустрінуть людину, заради якої будуть здатні на будь-які, можливо навіть нерозважливі, вчинки. Щастя близько, і людина, яку полюблять Терези, відповість їм взаємністю.
Діви
Дівам астрологи пророкують справжній "зоряний час". Після тривалих складних стосунків представникам цього знака потрібен був перепочинок і відпочинок. У серпні Діви відчують, що нарешті готові до нових стосунків. І зірки будуть до них прихильні – зовсім скоро Дівам судилося зустріти кохану людину.
Джерело: 5692.com.ua

Скарби з OLX: мотлох, 10-метрові квартири та каміння з неба

На платформі ОLX щодня з'являються тисячі нових оголошень. Як і на інших подібних ресурсах тут продають все, що може стати в нагоді. Речі, взуття, техніка, ігри, нерухомість – це лише мала частина категорій, які існують на OLX. Про це повідомляє ТСН.ua.
Більш ніж достатньо на платформі і різного мотлоху, який продавці намагаються продати за вигідною ціною.
Серед оголошень час від часу трапляються і справжні "діаманти". Наприклад, чоловік із Дніпра пропонує придбати камінчик вагою 10 грамів. Продавець стверджує, що камінь має неземне походження – начебто, це метеорит із корою плавлення та без магнітних властивостей. Чи прилетів камінь з неба, достеменно невідомо, але ціна у нього точно космічна – без однієї гривні 800 тисяч. Наразі любителі каменів ще прицінюються, тому камінь у продажу.

Одеса – місто моряків і талановитих бізнесменів. Один із них опублікував оголошення про продаж квартири, площа якої всього 10 метрів. Люди дивуються, як можна жити на такому крихітному просторі, але автор залишається непохитним – ціна цього мікрожитла, як і раніше, 10 тисяч доларів.
Не менш талановитий бізнесмен із Києва квартирами не торгує, він розгорнув діяльність у набагато вужчій ніші. Автор пропонує придбати звичайну кулькову ручку за 5 мільйонів гривень. Господар унікального товару мотивує покупців фразою про те, що таку розкіш, як кулькова ручка, може собі дозволити не кожен. Покупцям, судячи з усього, потрібен час, щоб осмислити переваги цієї покупки. Ручка все ще у продажу.
Джерело: 5692.com.ua

Функція, через яку швидко сідає батарея: що треба відключити для економії енергії

Фахівці одного із зарубіжних порталів опублікували інформацію про те, що всього одна функція в смартфоні iPhone може витрачати значну кількість енергії батареї. Вони вважають, що відключивши одну-єдину функцію можна збільшити ресурс батареї.
Яку функцію потрібно відключити
Йдеться про функцію 5G. Фахівці порталу вважають, що якщо відключити 5G на iPhone, телефон пропрацює без підзарядки набагато довше. Суть відключення в тому, що компоненти пристрою, які відповідають за це підключення, створюють велике навантаження, і витрата батареї значно збільшується.
Витрачається заряд і в разі, якщо поблизу не виявляється вишок, що підтримують 5G. Пристрій буде автоматично шукати сигнал, і при цьому витрачати енергію.
Відключити 5G можна таким чином:

Відкрити розділ "Параметри";
Натиснути кнопку "Стільниковий зв'язок";
Вибрати "Параметри мережі" і "Голос і дані";
На екрані, що відкрився, вибрати LTE або 5G Auto.

Якщо обрати варіант LTE, то пристрій запобігатиме підключенню до мереж 5G, пошук доступних мереж буде припинено. Якщо ж вибрати режим 5G Auto, то пристрій буде шукати підключення 5G в тому випадку, якщо навантаження на пристрій буде незначним. Таким чином, вимкнення всього однієї функції дасть змогу істотно продовжити роботу батареї iPhone.
Джерело: 5692.com.ua

Як вас обманюють ріелтори: ТОП-5 найпопулярніших прийомів

Купівля житла – відповідальний крок, який, до того ж, вимагає значних грошових коштів. Тому не дивно, що люди, які зважилися на купівлю квартири, шукають найбільш прийнятні варіанти за найвигіднішою ціною. Але професійні ріелтори добре обізнані не тільки про ситуацію на ринку нерухомості, вони ще й чудово розуміються на психології та без особливих докорів сумління користуються людськими слабкостями.
Законні способи обману
Загалом схем, за якими можна ввести в оману довірливих покупців, існує близько 30-ти, але найчастіше в хід ідуть п'ять найпростіших і найпримітивніших.
Красива, але неіснуюча квартира
Таких оголошень багато завжди – у них покупець ніколи не знайде конкретики, лише загальний опис, чудові фото і більш ніж приваблива ціна. Покупець вирішує, що це його щасливий шанс, але після дзвінка з'ясовується, що ця квартира вже "продана". Це оголошення-пастки, мета яких просто привернути увагу.
Чужі квартири
Нерідко господарі квартир самостійно публікують оголошення про продаж, але ріелтори одразу ж копіюють фото і дають оголошення вже від свого імені. Таким чином, кількість людей, які звертаються безпосередньо до продавця, істотно знижується.
Штучний ажіотаж
Під час показу об'єкта нерухомості ріелтори люблять створювати штучний ажіотаж – їхні знайомі або колеги грають роль людей, які поспішають дати продавцеві аванс. Ріелтор вдає, що з особистої симпатії вирішив віддати право купівлі тому, кого насправді намагається обдурити. У покупця складається враження, що йому пощастило, хоча насправді на цю квартиру, крім нього, ніхто й не претендував. Так людей, які сумніваються, змушують прийняти необдумане рішення.
Юридичні гарантії
Ще одна "фішка" ріелторів – розповіді про те, що їхня участь гарантує юридично правильне оформлення угоди. Це ілюзія, ріелтор – всього лише посередник, а його контора надає інформаційні та консультаційні послуги. Жодної гарантії того, що з документами на квартиру все гаразд, вони дати не можуть.
Галерея страху
Улюблений прийом досвідчених ріелторів – показ низки постапокалептичних квартир. Найстрашніші варіанти, які є в будь-якому районі, показують покупцеві один за одним. Так створюється ілюзія, що за наявні кошти можна купити тільки жахливе житло. У галереї страху зазвичай буває 5-7 квартир, а потім, раптово, покупцеві демонструють більш-менш пристойний варіант. Таким чином, у людини створюється враження, що їй пощастило, хоча це зовсім не так.
Джерело: 5692.com.ua

У якому випадку пенсіонерам не треба повідомляти ПФУ про зміну банківської карти: відповідь експертів

Закінчення терміну дії банківської карти, її втрата або пошкодження є приводом звернутися до відділення банку. Однак не завжди про це варто повідомляти Пенсійних фонд. У яких випадках така інформація буде зайвою, розповіли в ПФУ.
Коли не треба повідомляти ПФУ про зміні карти
Якщо вам треба перевипустити карту через закінчення терміну дії або пошкодження, то нову просто прив'яжуть до поточного рахунку пенсіонера. А тому про це не варто нікуди повідомляти. У випадку ж, якщо ви вирішили замінити рахунок або банк – це вже буде підставою звернутися до ПФУ.
Передати інформацію до Пенсійного фонду України громадяни можуть двома способами:

особисто в будь-якому сервісному центрі Пенсійного фонду;
через вебпортал електронних послуг ПФУ, надіславши відповідну заяву та вказавши нові банківські реквізити.

Варто зазначити, що на сьогодні в Україні 8 млн 303 тис 600 українських пенсіонерів отримують соціальні виплати через банківські установи.
Джерело: 5692.com.ua

Про хід будівництва Кам’янського Центру реабілітації для військових доповів міський голова

Роботи з будівництва Центру реабілітації для військових розпочалися у червні і ведуться щоденно. Фахівці працюють без вихідних, в досить напруженому темпі, щоб вже в середині вересня Кам’янський Центр реабілітації гостинно відкрив свої двері. 

Про хід будівництва повідомив міський голова Андрій Білоусов в своєму Telegram-каналі.

«Виконуємо будівельні роботи, закуповуємо медичне обладнання та готуємо висококваліфіковані кадри. Задіяли всі ресурси, працюємо без вихідних, щоб до середини вересня відкрити Центр реабілітації, який відповідатиме всім вимогам Національної служби здоров’я України.

Робимо конкретні справи, навіть у важкі часи!» – підкреслив мер.

Нагадуємо, в Кам’янському Центрі реабілітації військові проходитимуть не лише фізичну, ще й психологічну реабілітацію. Після поранень та отриманих травм воїни зможуть відновити рухові функції та інші втрачені навички, адаптуватися та повернутися до повсякденного життя. Центр оснастять тренажерами та іншим медичним обладнанням. Він буде відповідати сучасним вимогам Національної служби здоров’я України. З пацієнтами будуть працювати висококваліфіковані лікарі (психологи, фізіотерапевти, реабілітологи та ерготерапевти).

У Кам’янському з 1 серпня працівникі місцевого самоврядування зобов’язані дотримуватися кібергігієни

Відсьогодні, з 1 серпня, у Кам’янському всі працівникі місцевого самоврядування зобов’язані дотримуватися кібергігієни. Такі заходи були введені міською радою з метою запобігання витоку інформації при використанні застосунків для обміну повідомленнями та при проведенні аудіо – та відеоконференцій в рамках робочого процесу. Також міськрадою запроваджено особливий алгоритм дій для безпеки.

Отже, відповідно до розпорядження, працівникам вищезазначених структур слід неухильно дотримуватися правил кібергігієни, серед яких:

  • обов’язкове використання брандмауера;
  • регулярне копіювання даних на зовнішні носії інформації;
  • заборона підключення флешок, CD/DVD від сумнівного джерела;
  • використання для зберігання паролів спеціальних програмних засобів (та запобігання зберігання їх, наприклад, у текстовому файлі на робочому столі);
  • перевірка SSL-сертифікату вебсайту, щоб переконатися, що він не клонований або не підроблений (перевірка посилань взагалі, щоб не потрапити на фейковий ресурс), та багато іншого.

При використанні застосунків для обміну повідомленнями працівникам КМР та виконавчих органів:

  • заборонено передавати інформацію з обмеженим доступом;
  • наказано використовувати двофакторну аутентифікацію та наскрізне шифрування.

Як увімкнути ці міри безпеки майже у всіх популярних месенджерах, досить докладно описано у відповідній інструкції.

Цифри і букви С0, С1, С2 на курячих яйцях: розшифровка загадкового маркування

Курячі яйця – продукт, який користується високим попитом у багатьох країнах світу, зокрема й в Україні. З них можна приготувати сотні різноманітних страв, вживати яйця можна навіть тим, хто перебуває на дієті. Напевно, всі бачили маркування, яке наносять на кожне яйце – це штамп, що складається з літер і цифр.
Але значення маркування відомо не багатьом, хоча саме воно допомагає вибрати саме той різновид курячих яєць, який найбільше відповідає вашому запиту.
Яйця, вироблені на птахофабриках, маркуються буквами Д і С. Буквою Д позначають дієтичні яйця, а буквою С – столові. Різниця полягає в тому, що дієтичні яйця – це ультра свіжий продукт, і зберігати їх у холодильнику можна не більше 7 днів.
Маркування С означає, що яйце було знесене понад 7 днів тому, і в холодильнику їх можна зберігати до 3-х місяців. Навіть за такого тривалого зберігання столові яйця не втрачають своїх корисних властивостей і залишаються свіжими.
Другим символом у маркуванні може бути як буква, так і цифра. Буквою В позначають добірні, дуже великі яйця, вага яких 75 грамів і більше. Буква М у маркуванні означає, що це найдрібніші яйця, вага яких становить від 35 до 44,9 г. Значення інших символів у маркуванні:

2 – друга категорія, вага від 45 до 54,9 г;
1 – перша категорія, вага від 55 до 64,9 г;
0 – вища категорія, вага від 65 до 75,9 г.

Решта цифр і букв у маркуванні означають виробника, номер партії, а також товарний знак. Якщо яйця продаються в упаковці, то на ній обов'язково має бути вказано дату виробництва, термін придатності, кількість штук в упаковці та дані виробника.
Господиням, які часто використовують яйця для приготування різних видів випічки, буде цікаво дізнатися, що в рецептах зазвичай зазначають кількість яєць категорії М, тобто сіяні дрібні. Якщо у вас у холодильнику знаходяться яйця категорії В, то їх потрібно використовувати вдвічі менше.
Джерело: 5692.com.ua

Хочеться спати вдень: про що сигналізує організм

Стан людського організму залежить від багатьох чинників. Одними з найбільш значущих чинників є харчування та спосіб життя.
Мало хто знає, що саме дефіцит певних вітамінів може провокувати сонливість у денний час.
Американська академія сну встановила міцний зв'язок між денною сонливістю і вітаміном Д. В експерименті, який вони провели, взяли участь 1,5 тисячі осіб, які спостерігають у себе порушення сну, денну сонливість. 
Також у них спостерігався скелетно-м'язовий біль, який заважає сну та надає дискомфорт у денний час. 
У більшості з цих пацієнтів сон налагодився за допомогою вживання вітаміну Д і підтримки його рівня в організмі.
Джерело: 5692.com.ua