ВПО можуть отримати 6 600 гривень від міжнародної організації: подробиці

Внутрішньо переміщені особи можуть отримати фінансову допомогу від міжнародної гуманітарної організації CARE. Виплата надходить клієнтам через ПриватБанк (PrivatMoney). Про це повідомили в прес-службі фінансової установи.
Хто має право на допомогу
Грошову допомогу від CARE мотжуть отримати ВПО, які зареєстровані відповідною програмою організації у трьох областях України:

Івано-Франківській;
Вінницькій;
Одеській.

Як і допомога від ООН, ця фінансова підтримку буде виплачуватися протягом трьох місяців. Кожин член родини може отримати по 2200 гривень на місяць. Варто зазначити, що надходитимуть гроші одним платежем, а тому українці отримають відразу переказ на суму 6 600 гривень на кожного члена родини.
Однак доступна фінансова підтримка не для всіх ВПО, її виплатять лише вразливим категоріям населення:

багатодітні сім'ї (троє та більше дітей молодше 18 років);
люди з інвалідністю (І-ІІ група);
неповні сім'ї (у яких один дорослий самостійно містить та піклується про дитину чи дітей);
люди старше 60 років;
сім'ї, члени яких страждають на хронічні захворювання;
сім'ї з вагітними і жінками, що годують.
сім'ї, які за останні 30 днів були змушені змінити місце проживання, але під критерії допомоги не потрапляли.

ВПО варто звернути увагу, що отримати переказ можна не лише в ПриватБанку, якщо в людини немає картки цієї установи, їй  прийде повідомлення з контрольним номером переказу PrivatMoney на телефон. Ца ним можна буде отримати допомогу у будь-якому відділенні.
Джерело: 5692.com.ua

Ці прості речі залучать до вас удачу та щастя: 5 предметів, які потрібно тримати в кишені

У житті багато хороших подій трапляються завдяки везінню. Можна помітити, що одним людям щастить більше, а до інших везіння приходить дуже рідко. Вважається, що удача – дуже примхлива і приходить до тих, хто сам її шукає. Тому потрібно проявити активність, щоб залучити її до себе.
Згідно з народними повір'ями, одним із способів залучити до себе удачу є носіння в кишені певних речей. Ці "щасливі" предмети стануть вашими талісманами, завдяки яким буде щастити в роботі, в особистому житті, у фінансовій сфері.
Червона хустинка
Червоний колір символізує енергію та успіх, тому такий виріб обов'язково допоможе залучити удачу.
Гроші
Якщо тримати гроші не тільки в гаманці, а й в кишені, це приверне фінансову удачу. Можна покласти в кишеню купюри або монети.
Мішечок із сіллю
Сіль здавна наділяється магічними властивостями, тому не дивно, що вона може слугувати талісманом для везіння. Особливо рекомендується брати таку річ перед якоюсь важливою подією – іспитом, співбесідою, серйозною розмовою. При цьому важливо, щоб мішечок зберіг цілісність. Якщо сіль висипається – це віщує неприємності.
Лавровий лист
Лавровий лист вважається "магнітом" для грошей. Якщо постійно носити його в кишені, це допоможе вибратись зі злиднів і привернути до себе фінансові потоки.
Ромашка
Пелюстки цієї квітки допомагають зробити людину більш щасливою в коханні та у фінансах. Потрібно висушити квітку і покласти її у маленький мішечок, який потрібно носити з собою в кишені.
Джерело: 5692.com.ua

В Україні запрацював сайт з пошуку роботи в ЗСУ: кого найбільше потребує армія

Українцям став доступний портал з пошуку роботи у Збройних Силах України. Сайт з вакансіями запустила платформа з працевлаштування та рекрутингова агенція Lobby X.
Кого не вистачає в армії
На сайті можна знайти різноманітні вакансії в підрозділах Збройних Сил. Цікаво, що на порталі є як і звичайні спеціальності: від бойових до медичних – так і доволі креативні.
Скористатися порталом з пошуку роботи можуть усі громадяни. Це стосується і військовослужбовців, і цивільних осіб, які тільки хочуть мобілізуватися.
Серед вакансій різного профілю можна виділити й найбільш популярні. Найчастіше роботодавці шукаюь:

відеографів;
піарників;
бізнес-аналітиків;
UI/UX-дизайнерів;
HR-менеджерів;
IT-розробників;
водіїв цивільного та військового транспорту;
саперів;
розвідників;
снайперів;
лікарів.

На сьогодні Lobby X співпрацює з 86 підрозділами. Серед військових працедавців платформи вже є доволі солідний список установ:

Міністерство оборони,
Кіберсили ЗСУ,
спецпідрозділи KRAKEN і К-2,
3 ОШБр,
47 ОМБр "Маґура",
батальйон "Вовки Да Вінчі" 67 ОМБр,
93 ОМБр "Холодний Яр",
бригади "Гвардії наступу" та інші структурні підрозділи Сил оборони.
Джерело: 5692.com.ua

Андрій Білоусов вручив нагороди найактивнішим молодим людям Кам’янського

12 серпня в Україні відзначають День молоді. Влада Кам’янського завжди підтримує молодих людей та робить все, щоб молодь мала бажання розвиватися, творити, реалізовувати себе.
З нагоди свята управління молоді та спорту організувало тематичний захід, під час якого мер міста Андрій Білоусов вручив нагороди найактивнішим молодим людям Кам’янського з різних сфер життєдіяльності, які своєю працею примножують славу рідного міста. Також відбулася церемонія нагородження переможців щорічного конкурсу «Молодіжний лідер Кам’янської міської територіальної громади».

«Я гордий тим, що у Кам’янському живе небайдужа молодь. Сильні й відважні, цілеспрямовані й креативні, розумні й талановиті. Ви захищаєте українську землю на полі бою, є рушійною силою важливих змін в суспільстві, прославляєте Україну своїми здобутками та досягненнями. Ви – майбутнє нашої держави. Бажаю нашій молоді наснаги, вільного польоту думок та сил, щоб втілити в життя все, до чого вона прагне. Але найголовніше побажання – найскорішої перемоги. Спрямовуйте свою енергію на розбудову країни, на пошук власного шляху у житті. Натхнення вам та успіхів!» – сказав Андрій Білоусов.
Джерело: 5692.com.ua

Два сини та донька залишились без батька: захищаючи Україну загинув солдат Костянтин Макевич

24 лютого 2022 року поблизу населеного пункту Рикове Херсонської області загинув Костянтин Вікторович Макевич. 12 серпня на Центральній площі міста Верхівцеве Кам’янського району відбулося прощання з військовослужбовцем.

Більше новин на REPORTER.UA

Два сини та донька залишились без баться: захищаючи Україну загинув солдат Костянтин Макевич

24 лютого 2022 року поблизу населеного пункту Рикове Херсонської області загинув Костянтин Вікторович Макевич. 12 серпня на Центральній площі міста Верхівцеве Кам’янського району відбулося прощання з військовослужбовцем.

Більше новин на REPORTER.UA

Не тільки платежі: п’ять можливостей NFC, про які багато хто не знає

Near-Field Communication – NFC – технологія передачі даних на невеликі відстані, найчастіше її використовують для безконтактних платежів. Середня відстань, яка необхідна для успішної передачі інформації – 10 см.
Безконтактні платежі за допомогою NFC – це зручно, але це далеко не єдине можливе застосування цієї технології. Існує ще, як мінімум, п'ять варіантів ефективного застосування NFC.
Отримання інформації
Французький бренд L'Oréal, що спеціалізується на випуску косметики, використовує NFC для того, щоб покупці, просканувавши продукт, могли отримати про нього всю інформацію. Також компанія випустила серію наклейок для обличчя, в яких використовується чип NFC.
Ефективні продажі
Модель кросівок Grailed Puma Slipstream Grailed від Puma вже продаються з чипом NFC. Технологія використовується для продажу товару в метавсесвіті.
Реєстрація багажу
Компанія Катарські авіалінії використовує цю технологію для надання пасажирам можливості безконтактної реєстрації багажу.
Боротьба з підробками
Китайський бренд Halfism займається виробництвом і продажем чаю, а NFC використовує для боротьби з контрафактом. На упаковках чаю є мітки, просканувавши які покупець може переконатися в автентичності продукту.
Моніторинг і медицина
Використовується ця технологія і в медицині. Наприклад, за допомогою NFC здійснюється підтримка пацієнтів у стаціонарах. Вони отримують всю необхідну інформацію, дізнаються про те, які приймати ліки, про результати аналізів тощо.
Також NFC успішно використовується для моніторингу – зокрема, її впроваджують у систему "розумний дім".
Джерело: 5692.com.ua

Скільки палива витрачає кондиціонер в авто: експерти вирахували точну кількість

Фахівці організації автомобілістів Німеччини ADAC вирішили провести тест і з'ясувати, чи багато палива споживає кондиціонер в авто. Також на меті було вияснити, чи допоможе заощадити відключення кондиціонеру під час поїздки. Результати експерименту виявились досить цікавими.
Як проводився експеримент і що він показав
Для тесту на споживання палива фахівці взяли автомобіль Skoda Octavia з 1,6-літровим двигуном. Тестування проводилось з увімкненим та вимкненим кондиціонером за різних температур.
У результаті фахівці вирахували середнє споживання палива системою кондиціювання, яке складає за різних умов:

при звичайному кондиціонуванні – споживаються зайві 0,43 л на 100 км шляху;
при роботі напівавтоматичної системи охолодження – витрачається на 0,49 л більше;
при включеному автоматичному клімат-контролі – витрати палива зросли на 0,36 л.

Чи дозволяють заощадити відкриті вікна
Крім того, експерти ADAC встановили, чи вигідніше замість працюючого кондиціонера просто відчиняти в авто вікна.
Результати цього тесту показали, що при їзді на швидкості 80-100 км/год з відкритими двома боковими вікнами витрата палива збільшується приблизно на 0,2 літра на кожні 100 км шляху. Підвищений розхід палива у цьому випадку пов'язаний зі зростанням вітрової турбулентності та погіршенням аеродинамічного опору повітря.
Тож їзда з відкритими вікнами виявилася трохи вигіднішою з погляду економії палива, ніж з включеним кондиціонером.
Джерело: 5692.com.ua

Гіпертонія: чи можуть мобілізувати з таким діагнозом

В Україні з 24 лютого 2022 року введено воєнний стан і загальну мобілізацію. Призову підлягають усі військовозобов'язані чоловіки від 18 до 60 років, які отримують повістки.
Однак мобілізувати можуть не всіх, причина тому – стан здоров'я.
Згідно з положенням про ЛКК у ЗСУ, є список хвороб, який звільняє військовозобов'язаного від мобілізації. Ми розповімо, чи є в цьому списку такий поширений діагноз, як гіпертонія.
Під час проходження ЛКК у військовозобов'язаного може бути встановлена гіпертонічна хвороба, у разі, якщо її стадія третя – військовозобов'язаного можуть зняти з військового обліку.
У тому разі, якщо хвороба другої та першої стадії – військовозобов'язаного можуть визнати непридатним для військової служби в мирний час та обмежено придатним у воєнний час, тобто призвати – можуть.
Джерело: 5692.com.ua

П’ять маловідомих функцій iPhone: вони заслуговують на увагу

Користувачі iPhone вже рік використовують iOS 16, і за цей час звикли використовувати такі функції, як зміна індикатора заряду батареї, сповіщення та екран блокування.
Але є в iPhone і приховані маловідомі можливості, які також заслуговують на увагу і можуть ефективно використовуватися в повсякденному житті.
Повідомлення про спільний доступ
Раніше під час надання доступу до екрана система автоматично вимикала сповіщення, щоб ті, хто підключився, не мали можливості їх бачити. У новій версії системи повідомленнями під час спільного доступу можна керувати. За бажання їх можна ввімкнути, відкривши меню "Налаштування" і вибравши "Спільний доступ".
Контролери
З системою iOS 16 у смартфона з'явилися розширені можливості в області ігор. Тепер вона підтримує цілу низку нових контролерів – таких, як, наприклад, Joy-Cons і Nintendo Switch, а також tvOS і iPadOS.
Паролі Wi-Fi
Паролі збережених мереж тепер можна легко перевірити. Для цього потрібно в "Параметрах Wi-Fi" скористатися інформаційною кнопкою (вона позначена літерою i). У полях для паролів, що з'явилися на екрані, буде видно тільки точки, але якщо на них натиснути, буде показано текстовий варіант пароля. Для аутентифікації при цьому система використовує Face ID або Touch ID.
Випадково перерваний дзвінок
Якщо раніше можна було випадково перервати розмову, натиснувши кнопку живлення, то тепер з'явилося рішення цієї проблеми. У "Налаштуваннях" потрібно вибрати "Дотик" і просто заборонити блокування пристрою під час розмови.
Видалення зайвих дублікатів
Зберігання безлічі дублікатів фото завантажує пам'ять. Повторювані файли можна легко видалити за допомогою функції об'єднання дублікатів. У параметрах альбому з фото потрібно вибрати "Дублікати", вибрати ті, які необхідно видалити і натиснути кнопку "Об'єднати".
Джерело: 5692.com.ua