Захищаючи Україну, загинув 32-річний снайпер Ігор Слаква з Камʼянського району

10 серпня 2023 року, захищаючи свободу та незалежність України, під час ворожого артилерійського обстрілу на Запорізькому напрямку загинув 32-річний Герой із Дніпропетровської області Ігор Слаква.

Більше новин на REPORTER.UA

Що станеться, якщо перестати пити каву: чи варто пробувати і як відреагує організм

Кава вже давно завоювала світову пальму лідерства в рейтингу найпопулярніших напоїв. Завдяки приємному смаку й аромату, а також легкому ефекту бадьорості мільйони людей зранку воліють пити саме каву. Але медики попереджають – у випадку з цим напоєм актуальне прислів'я "все добре в міру".
Помірність – ось що важливо, якщо ви любите цей ароматний напій. Поціновувачам кави потрібно зважати на думку лікарів, які вважають, що без ризику для здоров'я на добу можна випивати не більше трьох чашок кави. А чи варто повністю відмовлятися від кави? Чи допоможе це оздоровитися, і які зміни відбудуться в організмі?
Що станеться, якщо перестати пити каву
Кава – головне джерело кофеїну, речовини, яка надає бадьорості вранці та протягом дня. Але не варто забувати, що якраз кофеїн стає ворогом надвечір – він заважає розслабитися і заснути. Отже, якщо перестати пити каву, процес засинання стане простішим, а сон буде міцнішим і тривалішим.
Зуби
Як це не сумно, але часте вживання кави може негативно вплинути на колір зубів – вони потемніють. Зберегти білосніжну усмішку можна, якщо чистити зуби після кожної чашки кави. Ще один варіант – відмовитися від вживання цього напою.
Водний баланс
Кава має, нехай і легкий, але сечогінний ефект. Щоб компенсувати нестачу рідини, любителям кави потрібно пити більше води. Якщо відмовитися від кави, водний баланс в організмі прийде в норму.
Також медики звертають увагу кавоманів на те, що відмова від кави допоможе позбутися частої печії, підвищеної тривожності та знизити рівень шкідливого холестерину.
Джерело: 5692.com.ua

У Кривому Розі знайшли повішеною 15-річну дівчину

15-річну дівчинку знайшли повішеною на сходах у приватному будинку в Центрально-Міському районі Кривого Рогу. За попередньою інформацією, дівчина покінчила з життям самогубством.

Більше новин на REPORTER.UA

Павлоградські вогнеборці врятували житловий будинок від знищення

Вчора вдень, 19-го серпня, близько 14:40, до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про те, що на вулиці Куликової міста Павлоград, горить одноповерховий житловий будинок.

Більше новин на REPORTER.UA

Не очевидні ідеї використання посудомийної машини: з чим чудово справляється ця техніка

Посудомийна машина дуже полегшує життя сучасним людям. Мити посуд – не найцікавіше заняття, до того ж щодня ця процедура може забирати багато часу. З посудомийною машиною все стає набагато простіше – склав, увімкнув – готово.
З назви випливає, що цей вид техніки призначений виключно для миття посуду. Але винахідливі люди з'ясували, що є ціла низка предметів, які можна "випрати" в посудомийній машині.
Дитячі іграшки
Посудомийка відмінно справляється з миттям пластикових дитячих іграшок. Якщо на іграшках є яскраві малюнки, наклейки і ви хочете, щоб вони збереглися, краще не прати їх у посудомийній машині.
Оптимальний спосіб миття іграшок у посудомийній машині – помістити їх у пакет і вибрати найбільш щадний режим роботи. Не можна мити в посудомийній машині металеві іграшки і навіть ті, в яких є металеві деталі.
Приладдя для кухні
Ще одна функція, з якою чудово справляється посудомийна машина, – прання і миття кухонного приладдя. Щітки, совки, кухонні серветки, підставки під посуд, губки – все це можна прати в посудомийній машині.
Також за її допомогою можна очистити силіконове кухонне приладдя, рукавички, які використовуються під час прибирання та приготування їжі, решітки від витяжки.
Предмети домашнього декору
Очистити і продезінфікувати в посудомийній машині можна і дрібні предмети декору – наприклад, вази, підставки, пластикові кошики і короби, органайзери. Не рекомендується мити в такий спосіб старовинні, тендітні предмети, що мають дрібні деталі.
Джерело: 5692.com.ua

У Кривому Розі троє водіїв хотіли відкупитись від правоохоронців: деталі

Три випадки пропозиції неправомірної вигоди сталися за три дні поспіль У Кривому Розі. Про це повідомили у пресслужбі Патрульної поліції Кривого Рогу.

Більше новин на REPORTER.UA

Майже ідеальний: найлегший знак Зодіаку, який сумісний з усіма

На зодіакальному колесі 12 знаків, і всі вони мають свої характерні риси. Саме ці особливості роблять їх як сумісними, так і абсолютно несумісними один з одним в особистому житті.
Існує всього один знак Зодіаку, який сумісний з усіма. На думку астрологів – це Риби.
Риби – у чому їхня особливість
Астрологи вважають, що головна якість людей, які народилися під цим знаком – емоційна стабільність. Їхній характер, як тиха вода – спокійний, безпечний і заспокійливий. Риби не люблять і не вміють конфліктувати, вони більш схильні плисти за течією. Але ця риса зовсім не говорить про те, що представники цього знака безвольні люди. Навпаки, це їхня життєва позиція – розв'язувати конфікти і проблеми без зайвого шуму, сварок і тиску.
Ще одна характерна риса Риб – емпатія. Сучасний світ жорстокий, а Риби в ньому зуміли зберегти внутрішню доброту, вміння щиро співчувати і співпереживати. Це рідкісна і цінна якість, тому люди тягнуться до спокійних і доброзичливих Риб.
Стриманий безконфліктний характер плюс вроджена комунікабельність – це запорука успіху Риб у кар'єрі. З ними приємно мати справу – Риби не метушаться, не роблять необачних вчинків і вміють планувати. Тому люди, народжені під цим знаком, – надійні ділові партнери, з якими можна без страху розпочинати спільні проекти.
Джерело: 5692.com.ua

Шість коротких імен: як назвати дитину, щоб вона стала успішною

Давно відомо, що ім'я, дане людині при народженні, накладає певний відбиток на її долю. Це не вирішальний, але важливий фактор у формуванні характеру. Сучасні батьки приділяють набагато більше уваги вибору імені, намагаючись вибрати гарне, милозвучне ім'я, яке зробить дитину щасливою.
Зараз у моді рідкісні імена. Деякі з них колись були популярними, потім вийшли з моди і тепер знову повернулися. Зараз намітилася нова тенденція – сучасні батьки обирають для дітей яскраві, такі, що запам'ятовуються, і короткі імена.
Короткі імена для хлопчиків
Ілля – обдарований силою божою. Хлопчики з цим ім'ям талановиті, це стає очевидним ще в дитинстві. Вони вміють допомагати, піклуватися і зроблю багато чого, щоб їхні рідні були щасливими.
Ян – покровитель. Це врівноважені та вдумливі люди. Зазвичай їм не властива імпульсивність, вони неконфліктні. Виростаючи, хлопчики з цим ім'ям стають трудоголіками. Люблять і вміють заробляти.
Гліб – серйозний, небагатослівний. Коли хлопчики з цим ім'ям стають дорослими, їхнім пріоритетом стає сім'я. Вони мало говорять, але багато роблять. Вміють знаходити баланс між кар'єрою і сім'єю.
Красиві короткі імена для дівчаток
Яна – прямолінійна і відверта. Дівчата з цим ім'ям завжди в центрі уваги, часто стають лідерами в колективі. Бувають занадто імпульсивними, мають твердий характер.
Лія – еталон жіночності. Дівчата з цим ім'ям вирізняються добротою, особливою жіночою аурою. Вони ніколи не підвищують голос, прекрасно вміють знаходити підхід до людей, не чинячи на них тиску. Дівчата на ім'я Лія стають щасливими в особистому житті.
Єва – дівчатка з цим біблійним ім'ям приносять оточуючим радість і щастя. Це світлі, добрі люди, які найбільше цінують відвертість і прямоту. Не терплять обману, і, за всієї уявної м'якості, ніколи не дозволяють маніпулювати своїми почуттями.
Джерело: 5692.com.ua

Ухильникам ускладнять життя: податкова служба відкриє свої реєстри для прикордонної служби

В ефірі національного телемарафону спікер ДПСУ Андрій Демченко повідомив, що податкова служба незабаром надасть прикордонникам доступ до своїх реєстрів. Підготовку до відкриття реєстрів уже розпочато.
Для чого прикордонникам реєстри податкової служби
Спікер ДПСУ Демченко розповів, для чого планують запровадити таке нововведення. Можливість використання реєстру податкової значно спростить співробітникам прикордонної служби перевірку документів у військовозобов'язаних під час перетину кордону.

Як тільки все буде протестовано і напрацьовано, фактично надалі наші інспектори зможуть буквально в режимі онлайн перевірити ту чи іншу особу, чи справді їй військкомат видавав той чи інший документ, який надає право на перетин кордону, – роз'яснив спікер.

Демченко також розповів, що співпраця двох державних відомств сприятиме ефективнішому припиненню спроб використання підроблених довідок.
Спікер нагадав, що в період дії воєнного стану військовозобов'язані чоловіки призовного віку не можуть вільно залишати межі України.
Як карають тих, хто намагається перетнути кордон незаконно
За першу спробу незаконно перетнути кордон порушникам загрожує штраф від 3400 до 8500 гривень або 15-ма добами адмінарешту. Повторне порушення карається більш суворо – штрафом від 8500 до 13600 гривень.
Джерело: 5692.com.ua