Захищаючи Україну, загинув 34-річний Олексій Шевченко

14 серпня 2023 року, захищаючи свободу та незалежність України, під час виконання бойового завдання на Донецькому напрямку загинув 34-річний Шевченко Олексій Васильович.

Більше новин на REPORTER.UA

У Кривому Розі під час купання потонув хлопець 2011 року народження

Сьогодні вдень, 22-го серпня, близько 15:01, до Служби порятунку «101» від свідків надійшло повідомлення про те, що у місті Кривий Ріг поблизу вулиці Старовокзальна у річці Інгулець тонуть троє дітей.

Більше новин на REPORTER.UA

Площа займання 145 кв. м: у Самарському районі Дніпра палав приватний будинок та автівка

Сьогодні вдень, 22-го серпня, близько 15:06, до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про займання приватного будинку на вулиці Прибережна Самарського району міста Дніпро.

Більше новин на REPORTER.UA

Забив співмешканку до смерті: поліцейські Дніпра затримали 31-річного нападника

Під час конфлікту нападник руками та ніжкою стільця наніс потерпілій численні тілесні ушкодження, від яких жінка померла. Злочин стався 20 серпня в одному з будинків Амур-Нижньодніпровського району.

Більше новин на REPORTER.UA

Нестерпна африканський спека настигне українців: коли чекати аномальне потепління

У найближчі дні на всій території України метеорологи очікують невелике похолодання. Середня температура в країні буде становити +27…+29 градусів, але на півдні термометри покажуть +32 градуси.
Погода наступного тижня
Проте, наступного тижня українцям варто підготуватися до нової хвилі спеки. В останні дні літа температура в деяких областях зросте до +38 градусів. За словами Наталії Голені, заступниці начальника відділу метеопрогнозів Укргідрометцентру, в інтерв'ю NV, ближче до вихідних на територію України надійде тропічна повітряна маса з Африки.
З 26 серпня температура в багатьох областях підніметься до +30…+32 градусів, а на півдні може досягти +36…+38 градусів. Протягом цього періоду опадів не передбачається.
Погода в останні дні серпня
Серйозні зміни в погоді очікують українців 30-31 серпня. Метеорологи прогнозують, що температура повітря в Україні знизиться до +20…+25 градусів. У ці дні можливі грозові дощі та небезпечні погодні явища, зокрема град і шквали.
Синоптики також не виключають сильну спеку у вересні. За їхніми даними, температура в перший місяць осені може досягти +30 градусів. Історія спостережень свідчить, що останні роки вересень був прохолодним, але в минулому він часто бив температурні рекорди.
Джерело: 5692.com.ua

Скільки кави можна пити на день: лікарі назвали денну норму, яка не нашкодить організму

Кава – напій, яким багато людей починають свій ранок для отримання бадьорості та гарного настрою. Також його п'ють протягом дня, щоб "підзарядитись" енергією. Проте велика кількість кави може нашкодити здоров'ю. Тому варто знати, яка денна норма напою, щоб отримувати від нього тільки користь.
Скільки чашок кави можна випити за день
Норма кави залежить від статі, віку, ваги людини. Також мають прийматися до уваги спосіб життя та загальне самопочуття. Загалом дієтологи рекомендують не перевищувати дозу 400 мг кофеїну на добу, що дорівнює 3-4 чашкам кави.
Проте якщо людина має проблеми з тиском або сном, то слід обмежити споживання кави до однієї порції. Це ж стосується вагітних жінок.
Як пити каву, щоб вона приносила користь
Якщо дотримуватися низки правил, споживання кави принесе користь організму. А саме:

не додавайте у напій занадто багато цукру та молока – тим самим ви зменшуєте корисний вплив та збільшуєте кількість спожитих калорій;
не вживайте каву пізніше 16:00, щоб не мати проблеми зі сном – оскільки через це збільшується рівень кортизолу;
після кави випийте склянку води – це потрібно для збереження водного балансу в організмі;
не вживайте каву, що містить різноманітні смакові добавки, а також каву з ароматичними сиропами, карамеллю – в них багато цукру, консервантів та інших некорисних речовин.

Норма кави під час спеки
У спекотні дні варто вживати не більше 1-2 чашок кави. Кофеїн сприяє підвищенню артеріального тиску та пришвидшенню серцевого ритму, які й так зростають через високі температури повітря. Крім того, через надмірне вживання кави можуть виникнути проблеми зі сном, тривожні розлади, депресія.
Краще в спеку вживати замість кави інші напої, що також містять кофеїн. Наприклад, зелений чай, трав'яні настої.
Джерело: 5692.com.ua

У Кам’янському вантажівка збила мопед із дитиною

У Кам'янському, 12 серпня, на проспекті Ювілейному сталася ДТП.
Водій вантажного автомобіля під час повороту на проїжджій частині збив людину на мопеді, яка рухалася зустрічною смугою, також на транспортному засобі був пасажир.
Сьогодні, 22 серпня, у мережі опублікували відео з відеокамер. За попередньою інформацією пасажиром була 14-річна дівчинка. Трохи пізніше, судячи з відео, водій вантажного авто на руках забрав постраждалу пасажирку, водій мопеда зміг піднятися сам і був при тямі.
Детальніша інформація про ДТП уточнюється.
Джерело: 5692.com.ua

У Павлоградському районі виявили тіло потопельника: деталі

Сьогодні вдень, 22-го серпня, близько 14:20, до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про те, що у селі Богуслав Богданівської сільської територіальної громади Павлоградського району у річці Самара на поверхні водойми виявлено тіло чоловіка без ознак життя.

Більше новин на REPORTER.UA

У Камʼянському районі викрили 22-річного чоловіка, який ошукав мешканця Черкащини за схемою «друг просить в борг»

Отримавши повідомлення у месенджері від нібито "друга" з проханням позичити гроші потерпілий одразу перерахував йому необхідну суму. Однак, згодом чоловік дізнався, що його ошукали.

Більше новин на REPORTER.UA

У Дніпрі затримали 31-річного раніше судимого чоловіка за підозрою у вбивстві знайомого

Зловмисник під час конфлікту наніс удари пляшкою по голові 56-річному чоловікові. Від отриманих травм потерпілий помер на місці.

Більше новин на REPORTER.UA