У Кам’янському в розпал дня застрелили чоловіка

Сьогодні, 8 вересня, близько першої години дня в Кам'янському застрелили людину.
30-річний зловмисник завдав смертельного вогнепального поранення 29-річному потерпілому, він помер на місці.
Після вбивства злочинець покинув місце події на сірому автомобілі Subaru Forester.
Для пошуку авто та затримання вбивці на території області ввели поліцейську операцію, орієнтир отримали всі наряди поліції. Правоохоронні органи просять із розумінням поставитися до проведення необхідних заходів.
За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 КК України – умисне вбивство.
Джерело: 5692.com.ua

Запорізькі прокурори повернули державі частину земель природно-заповідного фонду вартістю понад 1,6 млн грн

Прокурори в суді довели, що розташування вказаної ділянки унеможливлює її перебування у приватній власності та повернули державі частину земель природно-заповідного фонду вартістю понад 1,6 млн грн.

Більше новин на REPORTER.UA

Безкоштовна освіта для студентів-контрактників: у Верховній Раді зареєстровано новий законопроєкт

Документ вніс "Слуга народу" Георгій Мазурашу, який часто реєструє помітні законопроєкти, але вони рідко набирають багато голосів у парламенті.

Більше новин на REPORTER.UA

Патрульні Запоріжжя допомогли евакуювати чоловіка з осколковим пораненням до лікарні

Уранці 8 вересня внаслідок ворожого обстрілу міста, зазнав поранення охоронець одного з об’єктів цивільної інфраструктури міста.

Більше новин на REPORTER.UA

Облаштував міні-АЗС на території власного маєтку: на Запоріжжі суд арештував майно та 5,5 млн грн полковника ДСНС

Серед арештованого майна полковника — земельна ділянка площею 1,9 га, будинок у прибережній зоні Запоріжжя площею 176 кв. м, автомобіль Toyota Land Cruiser, вантажний автомобіль ЗАЗ, Mercedes-Benz Actros та DAF CF.

Більше новин на REPORTER.UA

Жбурнув камінь в автомобіль: патрульні Дніпра виявили ймовірного зловмисника

Патрульні оглянули прилеглу територію і виявили неподалік схожого за прикметами громадянина. Чоловік перебував у стані алкогольного сп'яніння. Пояснити навіщо пошкодив авто він не зміг.

Більше новин на REPORTER.UA

“Додатковий бонус від держави”: в Україні хочуть запропонувати безкоштовне навчання в обмін на згоду служити в ЗСУ

Українським студентам планують запропонувати вчитися безкоштовно в обмін на згоду на службу. Відповідні зміни передбачає внести до ст. 23 закону "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію" законопроєкт 9672-1, зареєстрований у Верховній Раді.
Автор законопроєкту, депутат "Слуги народу" Георгій Мазурашу, хоче стимулювати здобувачів професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти, асистентів-стажистів, аспірантів та докторантів, які навчаються за денною або дуальною формами здобуття освіти, до добровільної мобілізації.
Для цього він пропонує зазначеним категоріям громадян за власним бажанням дати згоду на призов на військову службу під час мобілізації. Тоді держава забезпечить цим громадянам здобуття відповідної освіти без жодних виплат.
У проєкті закону вказано, що для його реалізації не потрібні негайні додаткові витрати з Держбюджету України. Також він не містить ризиків вчинення корупційних правопорушень.
Ініціатор змін вважає, що такий підхід буде мати комплексний позитивний ефект і дозволить бути сильнішими у протистоянні проти агресора.

Запропоновані зміни, зокрема, можуть сприяти тому, що громадяни, які навчаються на платній основі, можуть за власним бажанням давати згоду на призов на військову службу під час мобілізації і отримати за це додатковий бонус від держави у вигляді забезпечення безоплатності здобуття відповідної освіти, – зазначив нардеп у пояснювальній записці до законопроєкту.
Джерело: 5692.com.ua

У Кривому Розі завершили рятувальні роботи: що відомо про кількість постраждалих

Уранці 8 вересня ворожа армія завдала ракетного удару по Кривому Рогу. Раніше повідомлялося, що "приліт" був в адміністративну будівлю поліції.
Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко повідомив, що пошуково-рятувальні роботи завершено.
У місті через обстріл пошкоджено 14 адміністративних будівель, 17 багатоквартирних будинків і 4 приватних. Також пошкоджено понад 40 автомобілів.
Станом на 15:00 стало відомо про 60 постраждалих, з яких 9 – співробітники поліції. Усім надано допомогу. Також, на жаль, загинула одна людина.
Джерело: 5692.com.ua