Били з безпілотників та обстрілювали з артилерії: безпекова ситуація на Дніпропетровщині станом на вечір 17 жовтня

Сьогодні, 17 жовтня, ворог тричі атакував Нікопольщину. Били з безпілотників та обстрілювали з артилерії. Поцілили по населеним пунктам Марганецької та Мирівської громад.

Більше новин на REPORTER.UA

Ні дрів, ні грошей: правоохоронці Кам`янського викрили раніше судимого шахрая

10 тис гривень втратив пенсіонер, який намагався заздалегідь замовити дрова через інтернет. Продавець пропонував придбати матеріал за привабливими цінами, ще із доставкою. Проте, лише за умови повної передоплати. Після переказу коштів псевдопродавець зник.

Більше новин на REPORTER.UA

30 грамів амфетаміну: у 23-річного жителя Запоріжжя вилучили наркотичні речовини

16 жовтня під відпрацювання території міста правоохоронці зупинили підозрілого чоловіка на вулиці Європейській. Під час перевірки документів поліцейські виявили в нього два пакети із кристалічними речовинами (попередньо – психотропи «амфетамін» та «Альфа-PVP») загальною вагою близько 30 грамів.

Більше новин на REPORTER.UA

На Слобожанському проспекті у Дніпрі зіштовхнулись Tesla та мікроавтобус: деталі

Сьогодні вдень, 17 жовтня, близько 13:08, на Слобожанському проспекті, в районі перехрестя з вулицею Калиновою, сталася аварія. Там зіштовхнулись Tesla та мікроавтобус.

Більше новин на REPORTER.UA

Надзвичайники врятували туриста з Дніпра, який застряг у засніжених Карпатах

16 жовтня до Яремчанських рятувальників поступило повідомлення від 43 річного чоловіка про те, що він перебуває на підніжжі горі Шпиці у наметі та потребує допомоги через складні погодні умови.

Більше новин на REPORTER.UA

Чи існує заборона на відеозйомку під час вручення повістки: пояснення від відомого адвоката

Адвокат Яна Меюс розповіла про те, які заборони на зйомку діють у нашій країні під час воєнного стану. Нагадаємо, що наразі воєнний стан в Україні продовжує діяти, вкотре його було продовжено Верховною Радою до 15 листопада 2023 року.
Адвокат пояснила, що під час воєнного стану заборонено проводити відеозйомку військовослужбовців і місць їхнього перебування, також не можна знімати військову техніку, її переміщення і роботу ППО.
А ось заборони на відеозйомку працівників ТЦК в Україні не існує, розповіла Яна Меюс.

"Заборони на проведення відеозйомки співробітників ТЦК у нас не існує. Якщо вам вручають повістку, ви можете сміливо діставати свій телефон, а ще краще – попросити людину, яка проходить поруч, особливо коли ця людина є невійськовозобов'язаною (як правило) жінкою, провести відеозйомку процесу вручення повістки", – пояснила адвокат.

Також Меюс додала, що записи, зроблені під час вручення повістки, можуть бути використані як доказ у суді. Адвокат пояснила, що працівники ТЦК не мають права знімати процес вручення повісток на нагрудні камери.

"Законом не передбачено порядку використання даних відеокамер", – сказала адвокатка.

Яна Меюс вважає, що якщо відносно громадянина буде складено адміністративний протокол, то відеозапис можна буде використати в суді, як доказ можливо неправомірних дій співробітників ТЦК.
Джерело: 5692.com.ua

На з’їзді з Нового мосту у Дніпрі Renault в’їхав у позашляховик: деталі

Вчора ввечері, 16 жовтня, близько 18:30, на Січеславській Набережній у Дніпрі водій Renault зіткнувся з позашляховиком після того, як на швидкості з’їхав з Нового мосту.

Більше новин на REPORTER.UA

Чому в Україні дорожчають молочні продукти: чи варто очікувати дефіциту

З початку жовтня ціни на молочку в Україні вже зросли на кілька відсотків, про це виданню РБК-Україна розповіла Тетяна Попович, керівник відділу маркетингу одного з великих львівських ринків.
Тетяна Попович розповіла, що на 2-3% зросли ціни на сметану, тверді сири, кефір, молоко і вершкове масло.
Причини подорожчання молочних продуктів
За словами Попович, подорожчання відбувається через кілька економічних чинників. Експерт розповіла, що наразі попит переробних підприємств на молочну сировину значно зріс.

"Оператори ринку запевняють, що передумов дефіциту немає, ринковий попит на стабільному рівні, цінові коливання частково сезонні, з іншого боку – зумовлені економічними чинниками. Серед цих факторів – зростання вартості енергоносіїв, подорожчання пального, зростання податків та інфляції, подорожчання витрат на сировину", – пояснила Тетяна Попович.

Зокрема, зростання попиту на локальну сировину зумовлене тим, що після початку повномасштабної війни багато переробних підприємств зазнали релокації.
Фермери підтверджують цю інформацію – відпускні ціни на молочну сировину за останні кілька місяців зросли на кілька десятків відсотків. Ця тенденція спостерігається не тільки в західних областях України, а й у країні загалом.
Чи варто чекати подальшого зростання ціни на молочні продукти
Наразі оператори ринку і виробники точних прогнозів не дають. Вони пояснюють, що ціни залежатимуть від військової ситуації та стабільності роботи енергетичної системи України.
Джерело: 5692.com.ua

Захищаючи Україну загинув 26-річний Дмитро Александров з Кам’янського

12 жовтня 2023 року, захищаючи свободу та незалежність України, під час виконання бойового завдання поблизу населеного пункту Невельське Донецької області загинув Александров Дмитро Геннадійович.

Більше новин на REPORTER.UA