Два срібла і бронза: дніпровські спортсмени вибороли призові місця на міжнародних змаганнях

Дніпровські спортсмени з греко-римської боротьби вибороли призові місця на міжнародних та всеукраїнських змаганнях. Про це повідомив голова ДОР Микола Лукашук.

Більше новин на REPORTER.UA

Це про майбутнє нашої країни: в Україні хочуть дозволити подвійне громадянство

Глава Міністерства закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив про необхідність запровадження множинного громадянства в Україні з єдиним обмеженням.

Більше новин на REPORTER.UA

Внаслідок обстрілу без світла залишились 150 осель: безпекова ситуація на Дніпропетровщині станом на вечір 23 жовтня

Сьогодні, 23 жовтня, ворожі війська вдарили ракетою по Синельниківському району, а також тричі атакували Нікопольський район.

Більше новин на REPORTER.UA

Запросив подивитися фільм та зґвалтування 13-річну дівчинку: судитимуть мешканця Марганця

Прокурори Нікопольської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно мешканця м. Марганця за фактом зґвалтування малолітньої дитини (ч. 4 ст. 152 КК України).

Більше новин на REPORTER.UA

На Донецькому напрямку загинув 20-річний Сергій Сухоребрий з Камʼянського

15 жовтня 2023 року, захищаючи свободу та незалежність України, під час виконання бойового завдання поблизу Авдіївки загинув Сухоребрий Сергій Володимирович з Дніпропетровської області.

Більше новин на REPORTER.UA

ПриватБанк запускає пільгове кредитування з жовтня 2023 до лютого 2024 року: для кого доступні вигідні умови

ПриватБанк пропонує пільгові умови кредитування, запроваджуючи нову програму, яка діятиме в період із жовтня 2023 до лютого 2024 року. Програма підтримки розрахована на підприємців та представників малого бізнесу і має на меті підтримку українського бізнесу в складні часи під час війни.
Новину повідомив ПриватБанк на своєму офіційному сайті.
Умови пільгового кредитування
Банк пропонує представникам бізнесу і підприємцям можливість отримати фінансування без додаткової комісії – для цього достатньо мати заставу. Заставою може бути власне рухоме чи нерухоме майно, майно третіх осіб.

Нова програма розрахована на підтримку саме в той період, коли бізнес найбільше потребує коштів – кінець поточного та початок наступного року, – зазначив член правління ПриватБанку з питань МСБ Євген Заіграєв.

При цьому в межах програми "Доступні кредити 5-7-9%" надаватиметься фінансування за ставкою від 5% річних, залежно від цілі кредитування. Строк кредитування – до 3 років. У банку зазначають, що 50% суми кредиту – гарантії держави або програми ЄБРР.
Бізнес може отримати кредит в банку виключно у цифровому форматі. Для цього потрібно подати заявку через Приват24.
Відповідно до програми "Доступні кредити 5-7-9%", оформити кредит можливо для фінансування обігового капіталу, що пов’язано з купівлею сировини, матеріалів та іншими витратами, необхідними для ведення господарської діяльності. Крім того, кошти можна отримати для інвестиційних цілей.
Право на оформлення кредиту мають ФОПи, юридичні особи, виробники сільськогосподарської продукції тощо.
Розмір позики складає:

від 100 тисяч грн до 4 млн грн – для мікропідприємців;
до 5 млн грн – для малого бізнесу.
Джерело: 5692.com.ua

Вже повернувся на фронт: у Дніпрі врятували воїна, в шию якого влучила куля

Дніпровські медики вчергове продемонстрували свій професіоналізм, врятувавши бійця, в шию якого влучила куля. Наразі захисник вже повернувся на передову.

Більше новин на REPORTER.UA

Як подати на розлучення онлайн у 2023: покрокова інструкція та важливі деталі

В Україні розірвати шлюб, відповідно до ст.105 Сімейного кодексу, можна двома шляхами – через РАЦС або через суд. Ці установи займаються оформленням розлучень. При цьому подати заяву на розлучення можливо онлайн.
Чи можна подати заяву на розлучення через "Дію"
Наразі оформлення розлучення через "Дію" неможливе. Але є можливість отримати онлайн-документ про розлучення. Він матиме таку ж саму юридичну силу, як і паперовий документ, який видається в РАЦСі. Крім того, українці можуть отримати такий документ в паперовому вигляді через Укрпошту – у будь-якому зручному відділенні.
Як подати заяву на розлучення онлайн
Для цього потрібно скористатись сервісом Електронний суд (державна система електронної ідентифікації). Щоб зайти на сайт, слід зареєструватися за електронною поштою та авторизуватися за електронно-цифровим підписом (його можна отримати віддалено за допомогою "Дії"). Входити в систему можна також через "Дію".
Далі необхідно:

написати заяву безпосередньо на сайті;
долучити додатки у вигляді PDF-файлів;
сплатити на сайті суду онлайн судовий збір.

Після подання заяви через Електронний суд можна відстежувати, як просувається справа. Там відображатимуться ухвали суду, листи, вхідна кореспонденція, дати судових засідань. Крім того, сповіщення приходитимуть на електронну пошту.
Важливо враховувати, що у разі необхідності проведення судових засідань при оформленні розлучення брати участь в них можливо лише офлайн. Також особисто потрібно отримувати рішення суду.
Джерело: 5692.com.ua

Не допустимо пожеж в екосистемах: поліцейські Новомосковського району закликають людей дбати про навколишнє середовище

У вихідні поліцейські офіцери Піщанської територіальної громади нагадали громадянам про заборону розведення відкритих вогнищ та правила дозвілля біля води.

Більше новин на REPORTER.UA