Кухарі назвали частини курки, які не можна їсти: багато хто вживає їх із задоволенням, але це небезпечно

Куряче м'ясо вважається надзвичайно корисним для організму людини, оскільки в ньому міститься багато білка та мало калорій. Проте кухарі радять людям, що полюбляють курятину, уважніше придивитися до свого раціону та закликають відмовитися від вживання деяких її частин.

Так, фахівці радять відмовитися від курячої шкірки. Вона може здаватися смачною та апетитною, але вживання цього продукту негативно позначиться як на фігурі, так і на здоров'ї в цілому. Куряча шкірка складається лише з жиру, а ще на ній присутні бактерії.

До переліку частин курки, які краще не їсти, ввійшли й курячі легені. У них міститься велика кількість паразитів, які навіть після обробки високою температурою можуть становити небезпеку. Через їх вживання людина може заразитися важкими інфекційними захворюваннями.

Отруйними частинами курки кухарі називають хвостову частину та гузку. Також небезпечно їсти курячі голови. У них накопичується велика кількість шкідливих речовин. Хоча серед українців ці частини курятини не надто популярні, але дехто продовжує їх вживати, ризикуючи здоров'ям.

Читайте також: Як приготувати лавандовий сироп: рецепт ідеального напою на літо

Джерело: 5692.com.ua

“Рекомендуємо переглянути меню”: МОЗ звернулося до українців із важливим повідомленням

Через постійні обстріли росіянами енергетичної інфраструктури Україна потерпає від вимушених вимкнень електроенергії. У спекотну погоду справжнім викликом стає зберігання продуктів харчування в таких умовах, адже від цього залежить здоров'я людей.

У Міністерстві охорони здоров’я звернулися до українців із важливими рекомендаціями щодо правил зберігання продуктів в умовах відключень світла й спеки. Поради опубліковано на сторінці МОЗ у Facebook.

Рекомендуємо переглянути меню та раціон на користь швидкого, легкого і того, що не швидко псується. У літній період великою частиною харчування можуть стати овочі та фрукти, які можуть зберігатися і без холодильника. Страви потрібно робити якомога простішими, з мінімальною кількістю інгредієнтів. Найкраще зберігаються добре виварені або протушковані продукти, – зазначають у МОЗ.

Як зберегти продукти, коли відключають світло:

  • сформуйте запас льоду – у морозильній камері варто постійно тримати кілька пакетів з льодом, завдяки яким холод у ній під час відключень електроенергії зберігатиметься довше;
  • сформуйте запас консервів, а також сухих продуктів, які не потребують охолодження (консерви, крупи, сухофрукти, горіхи) – за тривалих відключень це допоможе підкріпитися;
  • для збільшення тривалості зберігання продуктів варто придбати холодильні елементи та сухий лід;
  • рідше відкривайте холодильник.

Коли світло повернулось:

  • продукти, які зберігалися за температури вище +4 градусів понад дві години, можуть бути небезпечними для здоров'я;
  • якщо продукти мають сумнівний вигляд чи запах, варто їх викинути;
  • ніколи не пробуйте їжу на смак, щоб перевірити її безпечність;
  • дотримуйтеся принципу "якщо є сумніви – викиньте".

Читайте також: Тепловий удар: як уникнути перегрівання під час сильної спеки й надати допомогу постраждалим

Успіння праведної Анни: коли відзначатимемо у 2024 році й історія свята

Джерело: 5692.com.ua

Захищаючи Україну загинув Денис Попович з Марганця

3 липня 2024 року, захищаючи свободу та незалежність України, під час виконання бойового завдання біля населеного пункту Глибоке, що на Харківщині, загинув 44-річний Денис Попович з Дніпропетровської області.

Не носіть сонцезахисні окуляри на голові: ось чим це загрожує

У розпал літа сонцезахисні окуляри є надважливим аксесуаром, який допомагає захистити очі від шкідливого впливу ультрафіолету. Крім того, вони є незамінним доповненням для спекотного сезону.

Однак не всі знають правила поводження з цим популярним аксесуаром. Багато хто, заходячи в приміщення, заради зручності надягає окуляри на голову. Так робити не можна, на що є одразу кілька причин.

Поганий тон

Носіння окулярів на голові, закріплення ними волосся замість обідку та інше використання цього аксесуара не за призначенням точно не є показником гарних манер. Тому не дивуйтеся косим поглядам з боку тих, хто все ж таки дотримується правил етикету.

Поломка аксесуара

Навіть якісні та дорогі окуляри з часом зношуються, зокрема в них псуються дужки. Носіння їх на голові прискорює псування, адже дужки розширюються та розхитуються. Через це підвищується ймовірність, що окуляри можуть злетіти з голови та розбитися.

Зачіска

Носіння окулярів на голові може зіпсувати укладку, через що волосся виглядатиме неохайно, стирчатиме, на ньому з'являться так звані "півні". Щоб уникнути цього, варто надягати аксесуар за призначенням.

Лінзи

При носінні окулярів на голові псуються не лише дужки, а й лінзи. Під час контакту з волоссям вони забруднюються, зокрема засобами для укладання волосся, а також на них з'являються потертості. Тому через деякий час дивитися крізь такі окуляри буде дискомфортно.

Експерти радять знімати окуляри в приміщенні та класти їх у футляр. Завдяки цьому окуляри будуть слугувати довше, а ви не виглядатиме неетично.

Джерело: 5692.com.ua

В Україні збільшили кількість потягів, які можуть забронювати військовослужбовці та їх родичі: деталі

“Укрзалізниця” розширила перелік потягів, які можуть забронювати військовослужбовці або їх рідні. Крім того, відсьогодні, 8 липня, оформити квиток можна буде від 5 діб до поїздки. Це дозволить гарантовано покривати більшу частину потреби у квитках для термінових відряджень з/до прифронтових регіонів.

За минулу добу рятувальники Запоріжжя ліквідували 7 пожеж в екосистемах

Впродовж доби вогнеборці ліквідували 7 пожеж на відкритих територіях у Запоріжжі, Запорізькому та Василівському районах. З них дві пожежі внаслідок обстрілів у Пологівському районі. Вогнем заподіяно шкоди навколишньому природному середовищу на загальній площі 6,6 га.

На Закарпатті службовий пес затримав «ухилянтів» за 50 метрів від кордону

Відомо, що троє втікачів заплатили місцевому провіднику по 8 тисяч доларів США, ще один віддав 7 тисяч доларів. Отримавши від «гіда» надувні кола, «вояжери» у його супроводі попрямували до Тиси, де їх виявив та затримав прикордонний наряд.

День зі світлом відміняється: в «Укренерго» скасували вимірювання фактичного рівня споживання з 9 по 24 липня

Нагадаємо, що "Укренерго" планувало за певним графіком скасувати обмеження для кожної області у конкретний день протягом цих двох тижнів. Такі дії були обумовлені потребою у вимірюванні фактичного рівня споживання.

Військовий із Кам’янського відкрив терміновий збір на РЕБ

Військовий із Кам'янського Володимир Проскура, який виконує завдання на найнебезпечніших місцях фронту в роті ударних безпілотних авіа-комплексів, відкрив збір.

Військовим терміново необхідний автомобільний РЕБ для зменшення ризиків і збереження життя.

"Кожен Ваш донат наближає нашу спільну перемогу і може вберегти чиєсь життя", – написав Володимир.

Реквізити для збору коштів

Номер картки – 5375411219850430;

Посилання на монобанк – ТУТ.

Джерело: 5692.com.ua