Щоб не потрапити в халепу: які речі можна безкоштовно забирати з готельних номерів, а які – ні

Під час планування відпустки важливо пригадати про важливі дрібниці, пов'язані з проживанням в готелі. Багато туристів забувають, які речі з готелю можна забрати з собою, а які варто залишити в номері. Насправді це важливо, щоб відпочинок пройшов максимально комфортно, без непорозумінь із адміністрацією готелю.

Що дозволено брати із собою з готельного номера, а що варто залишити, щоб вас не звинуватили в крадіжці, пише Dailystar.

Туалетне приладдя та канцелярія

Без остраху можна забрати собі косметичні засоби в невеликих упаковках: шампунь, кондиціонер, мило, лосьйон для тіла тощо. Їхня вартість включена в загальну оплату. Якщо ж засоби у великих пляшках і кріпляться до стіни, забирати їх не можна.

Без проблем можна користуватися і взяти з собою канцелярські предмети, такі як папір, ручки, конверти та листівки. А ось блокноти в шкіряній палітурці краще не забирати.

Їжа та напої

Клієнтам готелю дозволяється безкоштовно забирати дрібні закуски та напої, надані в номері. Приміром, це може бути печиво, чай, кава, упаковки вершків та цукру. А ось за напої та продукти, залишені в міні-барі та холодильнику, ймовірно, доведеться заплатити додатково.

Постільна білизна та предмети одягу

Не можна брати з собою використані предмети постілі, такі як простирадла, подушки, ковдри. Це також відноситься до рушників і халатів. Крім того, не варто привласнювати праску, дошку для прасування і вішалки з готельних номерів.

Забрати собі дозволяється набір для шиття, пластикові пакети від хімчистки, а також тапочки, адже вони призначені лише для одноразового використання.

Загальні предмети

У жодному разі не можна забирати з готелю фен, лампочки, телевізор, пульти, годинники та іншу техніку. Крім того, не дозволяється привласнювати готельний посуд, предмети інтер'єру, книги, попільнички.

Якщо у вас виникають якісь сумніви щодо того, що можна брати, а що залишити, краще звернутися до персоналу готелю та уточнити цей момент.

Джерело: 5692.com.ua

Скільки доларів та євро можна купити в день: ліміт на продаж валюти в 2024 році в Україні

Національний банк України ще в 2023 році пом'якшив валютну політику. Зараз в Україні обсяги продажу готівкової валюти банками та обмінниками не обмежуються. Проте діють обмеження на зняття готівкових коштів, пише 24 Канал.

У 2024 році громадяни можуть купити будь-яку суму доларів та євро в касі банку. Фактично продаж відбуватиметься в порядку живої черги та за умови наявності валюти в касі.

Це пов'язано з тим, що в кінці минулого року НБУ послабив обмеження на продаж безготівкової іноземної валюти населенню, скасувавши будь-які обмеження для банків та небанківських фінансових установ щодо обсягів можливого продажу готівкової іноземної валюти.

Обмеження на зняття коштів

В Україні ще з 2022 року діють обмеження Нацбанку щодо зняття коштів. Вони передбачають, що громадяни можуть знімати на території України за один день таку суму коштів:

  • до 100 тисяч гривень з одного рахунку – в касах банку;
  • не більше ніж 50 тисяч гривень – через банкомати і POS-термінали.

Крім того, ліміти на зняття коштів клієнтами з карток встановлюються окремо банками.

Джерело: 5692.com.ua

Захищаючи Україну загинув старший лейтенант з Кам’янського Максим Анкалюк

1 липня 2024 року, захищаючи свободу та незалежність України, під час виконання бойового завдання поблизу населеного пункту Часів Яр, що на Донеччині, загинув 42-річний Максим Анкалюк.

Четвертий за півроку: на водоймі у Синельниківському районі потонув 9-річний хлопчик

Вчора, 8 липня, на водоймі у Синельниківському районі сталася трагедія. Там потонув 9-річний хлопчик. Він став четвертою дитиною, яка загинула у 2024 році на водоймах області.

Прикордонники затримали ще 17 ухилянтів, які двома групами намагалися дістатися Молдови

У рамках відкритого кримінального провадження співробітники прикордонних загонів успішно припинили спробу незаконного перетину державного кордону двома групами осіб.

“Капустяна паляничка”: як приготувати легку та смачну страву для швидкого перекусу

Капустяна паляничка – це ідеальний варіант для швидкого літнього перекусу. Ця легка страва не потребує багато часу для приготування та складається всього з трьох основних інгредієнтів: капусти, яєць та борошна. Приготування займе всього близько 20 хвилин, а результат порадує своїм смаком та ароматом.

Інгредієнти

Для приготування капустяної палянички знадобляться такі інгредієнти:

  • капуста білокачанна – 300 г;
  • борошно – 3 ст. л.;
  • яйця – 2 шт.;
  • спеції – до смаку;
  • зелень – до смаку;
  • сіль – до смаку;
  • олія – для смаження.

Покроковий рецепт

Помийте капусту під проточною водою та наріжте її на тоненькі смужки. Можна скористатися кухонним комбайном.

Перекладіть нарізану капусту до глибокої миски, додайте сіль та перець до смаку.

Злегка перемніть капусту руками, щоб вона пустила сік. Це зробить капустяне тісто більш густим і дозволить паляничці не "розвалюватися" під час смаження.

Залиште капусту на 5-10 хвилин, щоб вона виділила сік. Після цього злийте зайву рідину з миски. На цьому етапі можна додати улюблені спеції або зелень, попередньо промивши та подрібнивши її.

В окремій мисці збийте яйця, а потім додайте їх до капусти. Поступово всипайте борошно, ретельно перемішуючи інгредієнти до отримання однорідної маси.

Розігрійте пательню на середньому вогні, за потреби змастивши її олією. Викладіть капустяну масу на сковорідку, рівномірно розподіливши її ложкою по всьому дну. Накрийте пательню кришкою і смажте паляничку протягом 5 хвилин.

Після 5 хвилин смаження обережно переверніть паляничку на інший бік за допомогою тарілки. При бажанні можна присипати паляничку кунжутом. Смажте ще протягом 5 хвилин, але вже без кришки.

Коли капустяна паляничка злегка охолоне, розріжте її на шматочки. Можна подавати зі сметаною та зеленню, щоб урізноманітнити смак. Також можна додати домашній соус із сметани та зелені або посипати паляничку насінням льону, кунжутом чи маком.

Капустяна паляничка – це швидкий і смачний варіант для перекусу. Простота приготування та доступність інгредієнтів роблять її чудовим вибором для будь-якого моменту дня. Спробуйте цей рецепт і насолоджуйтеся смачною та корисною стравою!

Джерело: 5692.com.ua

Тисячі протоколів та штрафи на мільйони. скільки військовозобов’язаних порушили правила обліку та перебувають у розшуку

З початку повномасштабного вторгнення працівники ТЦК склали понад 180 тис. адмінпротоколів на порушників військового обліку та подали більш ніж 400 тис. повідомлень щодо розшуку ухилянтів.