Не витримало серце: під час проходження ВЛК помер солдат з Камʼянського Вʼячеслав Золотаревський

15 липня 2024 року, під час проходження військово-лікарської комісії у військовій частині, не витримало серце солдата ЗСУ Золотаревського Вʼячеслава Євгенійовича.

З 17 липня в ЦНАПах не будуть оновлювати військові дані , – речник Міністерства оборони

Відсьогодні, 17 липня 2024 року, центри надання адміністративних послуг не будуть оновлювати військово-облікові дані. Про це повідомив речник Міністерства оборони Дмитро Лазуткін в ефірі телемарафону.

Влаштував наркопритон та збував заборонені речовини: запорізькі поліцейські затримали правопорушника

55-річний запоріжанин пропонував «клієнтам» канабіс та метамфетамін, а також надавав приміщення для їх вживання. Правоохоронці припинили злочинну діяльність та повідомили чоловіку про підозру. Йому загрожує до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Обікрав будинок військовослужбовця: у Камянському районі затримали 35-річного зловмисника

Скориставшись відсутністю власника, злодій викрав з будинку речі домашнього вжитку. Злочин стався 18 червня у м. Верхівцеве. Крадіжку виявила сусідка, яка наглядала за будинком. Вона зв’язалася з господарем домоволодіння, а чоловік звернувся до поліції.

Вбив сусіда по гуртожитку: поліцейські Дніпра затримали зловмисника

Під час конфлікту нападник завдав 51-річному чоловіку численних ударів по тілу. Від отриманих травм потерпілий помер, а зловмисник втік з місця події. Оперативники встановили обставини злочину та затримали фігуранта.

Криворіжець намагався втекти від мобілізації у багажнику мікроавтобуса: деталі

Вчора, 16 липня, прикордонники виявили чоловіка у ніші для багажу під заднім сидінням буса, який намагався уникнути прикордонного контролю. За доставку до Румунії ухилянт заплатив 13 тисяч євро.

У Кам’янському відкриють Центр соціальної підтримки захисників і їхніх родин

В середині вересня у Кам'янському відкриють Центр соціальної підтримки Захисників і Захисниць та їхніх родин, який створять на базі лівобережного відділення Терцентру. Про це повідомив мер міста Андрій Білоусов.

Сьогодні, 17 липня, міський голова проконтролював процес виконання ремонтних робіт. У безбар’єрному приміщенні облаштують:

  • велику кімнату для проведення ветеранських зустрічей та різноманітних тренінгів;
  • кімнату фітотерапії;
  • лікувальну соляну кімнату з особливим оздоровчим мікрокліматом;
  • кімнату матері та дитини.

Крім того, у Центрі працюватимуть сімейний психолог, юрист, медик і масажист.

Також для ветеранів на базі нового Центру буде створять спортивний зал, кабінет для занять з комп'ютерної грамотності та багато іншого.

Загалом заплановано надавати великий перелік послуг. Під час вчорашньої зустрічі з ветеранами врахували також їхні побажання, щоб наші оборонці почувалися комфортно та були забезпечені всім необхідним. Також поспілкувався з людьми старшого віку, які відвідують гуртки за інтересами та отримують різні послуги на базі Терцентру Дніпровського району, – розповів Андрій Білоусов.

Джерело: 5692.com.ua

Не витримало серце: у Кам’янському помер захисник Золотаревський В’ячеслав

15 липня під час проходження військово-лікарської комісії у військовій частині, не витримало серце солдата Золотаревського В'ячеслава Євгенійовича.

Від імені всієї громади, Кам’янської міської ради, виконавчого комітету та особисто від себе мер міста висловлює глибокі співчуття рідним і близьким полеглого захисника.

В'ячеслав Золотаревський народився 26 серпня 1978 року в місті Дніпродзержинськ. Закінчив Дніпродзержинський металургійний коледж у 1998 році. Тривалий час працював на ТОВ "Аульська ХПС" с. Аули.

У березні 2022 року став на захист України та її народу.

У нього залишилися два сина, мати та кохана жінка.

Доземний уклін воїну-захиснику! Вічна пам’ять і слава Герою!

Панахида відбудеться 18 липня об 11:00 в с. Аули за адресою: вул. Мазепи, 8 (колишня вул. Комсомольська). Поховають воїна о 12:30 на Алеї Героїв кладовища по вулиці Весняна.

Джерело: 5692.com.ua

В Україні з 17 липня російська мова зникне з телебачення

17 липня набудуть чинності деякі положення Закону України «Про медіа», які збільшать кількість української мови на телебаченні.

Про це повідомив мовний омбудсмен Тарас Кремінь.

Зокрема, посиляться вимоги до використання державної мови в ефірах україномовних програм: використання недержавної мови в ефірах допускатиметься лише в певних виразах, коротких фразах або окремих словах.

Загальна тривалість таких реплік не зможе перевищувати 10%.

Також раніше дозволялося не дублювати спікерів, які розмовляють російською, але тепер усі виступи, інтерв'ю, коментарі, пояснення, запитання, окремі репліки тощо недержавною мовою мають бути перекладені, дубльовані або озвучені українською.

Джерело: 5692.com.ua