Мітингарі вихідного дня у Кам’янському взяли відпустку на літо чи переформатувалися під сучасні тенденції?

Для тих, хто спостерігає за політичними течіями у Кам’янському, можливо, було б цікаво співвіднести згортання проплаченого мітингу «гроші на ЗСУ» з роздмухуванням народних хвилювань на фоні відключень світла. Чи можуть обидва процеси бути між собою пов’язані та містити елементи ворожих ІПСО?

В якісь мірі відповіді на ці питання надали самі організатори мітингів та мешканці міста, які прокоментували їхній допис:

«У зв’язку з аномальною спекою мітинг «гроші на ЗСУ» переносимо на поки що не визначену дату!» – майже одночасно з початком розповсюдження через соціальні мережі закликів до силових протистоянь у місті зробила заяву особа з кримінальним минулим, Наталія Мараховка (яка називає себе у фейсбуці Natalі Natali).

Звісно, ми не виключаємо те, що дівчатка просто вирішили відпочити на котловані (адже у спеку нашим захисниками, судячи з їхньої логіки, допомога вже не потрібна), однак цікаве спостереження у коментарях до допису навів один з мешканців нашого міста Вова Скрипін:

«А може насправді все набагато простіше і Дуби через проблеми з НАБУ перестали вам платити? А як солдатам на передовій у таку спеку вдень і вночі та ще й у постійному стресі, не думали? Люди з самого початку весь ваш цей псевдопатріотичний рух ігнорували, знаючи, що всі ці мітинги проплачені. Тепер під дудку російських кураторів вирішили перекриттями доріг у місті рулити?» – написав він.

І тут стає все дійсно цікавим. Адже вже відомо, що негласними спонсорами подібних заворушень в нашому місті майже завжди виступають Володимир Дубинський, його довірена особа Олександр Плахотнік, та залежні від них люди. Якщо додати до цього, що останні аж ніяк не зацікавлені у співпраці України з США та Євросоюзом (Володимира Дубинського розшукує FBI за шахрайство з нерухомістю у Сполучених Штатах Америки), то наявність проросійського елементу, від підбурювачів до народних хвилювань, зовсім не викликає подиву. І ті, хто замотуються у державні прапори на цих мітингах у нашому місті, вже завтра можуть обрати зовсім інші кольори.

Про це просто треба пам’ятати та бути обачними до того, хто і що вам пропонує.

До речі, інформацію про мітинги у Кам’янському підхопили російські інформаційні ресурси та Z-пабліки. Так, мітинг, якій відбувся 12 липня у Кам’янському, активно форсують у ворожому телеграм-каналі з майже 1,5 млн підписників, в якому, крім іншого, ще й збирають допомогу російським військовим.

Джерело: 5692.com.ua

Рецепт лимонного квасу: як приготувати незвичайний охолоджуючий напій

У спекотні літні дні, коли кожен мріє про освіжаючий напій, лимонний квас може стати справжнім рятівником. Цей традиційний український безалкогольний напій має довгу історію. Відомий кулінар Ектор з популярного шоу "МастерШеф" пропонує свій варіант напою з лимонним соком.

Інгредієнти для лимонного квасу

Для приготування лимонного квасу за рецептом Ектора вам знадобляться наступні інгредієнти:

  • питна вода – 3 літри,
  • екстракт цикорію – 1 столова ложка,
  • цукор – 150 грамів,
  • дріжджі – 20 грамів,
  • лимонна цедра – з 1 лимона,
  • лимонний сік – з половини лимона.

Підготовка лимонної цедри та соку

Перед тим, як приступити до приготування квасу, слід підготувати лимонну цедру та сік. Для цього потрібно ретельно помити лимон і зняти з нього шкірку. Можна скористатися овочечисткою або великою терткою. Важливо зрізати шкірку так, щоб не захопити білий шар, оскільки він має гіркий смак і може зробити напій занадто різким. Після цього вичавіть сік з половини лимона в невелику миску або чашку.

Вибір та підготовка води

Для приготування квасу можна використовувати будь-яку питну воду. Це може бути фільтрована і очищена вода з-під крана, кип'ячена вода, бутельована або навіть мінеральна. Проте, найкраще брати нейтральну за смаком воду, бажано негазовану, щоб кінцевий смак напою не був непередбачуваним.

Якщо ви використовуєте некип'ячену воду, перелийте її до глибокої каструлі і доведіть до кипіння. Після цього воду потрібно охолодити до 35-40 градусів. Якщо ж у вас вже є кип'ячена вода, її можна нагріти до потрібної температури. Для перевірки температури можна скористатися термометром для їжі або капнути рідину на тильну сторону долоні – вода має бути ледь теплою і комфортною на дотик.

Процес приготування лимонного квасу

У каструлю з водою всипте цукор, вкиньте дріжджі та додайте екстракт цикорію. Потім обережно влийте лимонний сік і всипте лимонну цедру.

Ретельно перемішайте всі інгредієнти до повного розчинення цукру і дріжджів.

Залиште квас настоюватися при кімнатній температурі протягом 2-3 годин. Це дозволить дріжджам активізуватися і почати процес бродіння, що надасть напою характерний смак і легку газованість.

Після настоювання перелийте напій через сито у пляшку, щоб прибрати шматочки лимонної цедри.

Готовий квас можна одразу розливати по склянках або охолодити в морозилці чи холодильнику. Це додасть йому додаткової свіжості.

Домашній лимонний квас може зберігатися до 10 днів у холодильнику, за умови, що він буде в цільно закритій пляшці.

Джерело: 5692.com.ua

Український легіон у Польщі: як відбуватиметься набір і підготовка добровольців

Польща готується здійснювати підготовку Українського легіону, але не братиме участі в наборі добровольців. Набір реалізуватимуть за допомогою українських консульств. Про це повідомив заступник міністра оборони Польщі Павел Залевський в ефірі "Польського радіо".

Роль Польщі у підготовці Українського легіону

Павел Залевський розповів, що Польща здійснюватиме лише підготовку Українського легіону, не беручи участі в наборі добровольців. За його словами, польська держава не може брати участь у цьому процесі відповідно до законодавства. Натомість, набір добровольців буде здійснюватися через українські консульські установи.

Процедура набору добровольців

Добровольців, які бажають вступити до Українського легіону, набиратимуть виключно через українські консульські установи в країнах Євросоюзу. Це рішення дозволяє уникнути будь-яких правових колізій і забезпечити прозорість процесу. Після набору в консульствах, добровольці прибудуть до Польщі для проходження базової військової підготовки.

Базова підготовка в Польщі

Польська армія організовуватиме базову підготовку для добровольців, які вступлять до Українського легіону. Підготовка включатиме основні військові навички та тренування, необхідні для подальшої служби на передовій в Україні.

Повернення добровольців після служби

Одним із важливих аспектів служби в Українському легіоні є право добровольців на повернення після проходження військової служби. Павел Залевський зазначив, що після служби на передовій в Україні добровольці матимуть право повернутися до місць, звідки вони виїхали, де залишили свої родини.

Угода між Україною та Польщею

Необхідно зазначити, що підготовка Українського легіону в Польщі стала можливою завдяки угоді про гарантії безпеки між Україною та Польщею. Ця угода передбачає, що на території Польщі буде сформовано Український легіон з українців, які проживають у країнах Євросоюзу. На сьогоднішній день бажання вступити до Українського легіону висловили вже кілька тисяч осіб. Про це повідомив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський.

Джерело: 5692.com.ua