Як швидко позбутися неприємного запаху під пахвами без дезодоранту: 3 прості прийоми від дерматолога

Виділення поту – це нормальний природний процес, особливо в період літньої спеки. Проте інколи потовиділення буває надмірним і супроводжується появою неприємного запаху, якого важко позбутися навіть за допомогою гігієнічних процедур і дезодоранту.

Що спричиняє неприємний запах під пахвами та як можна його позбутися, розповіла доктор медичних наук, сертифікований дерматолог Мері Еліс Міна, пише WomansWorld.

Чому з'являється неприємний запах поту

За словами лікаря, потові залози під пахвами виробляють більш густий, насичений жиром піт. Коли він поєднується з бактеріями, які знаходяться на шкірі, це робить запах тіла неприємним.

Крім того, деякі фактори посилюють неприємний запах під пахвами, а саме:

  • менопауза – через зниження естрогену з'являється нічна пітливість і припливи, а через збільшення кількості тестостерону притягується більше бактерій до поту, що спричиняє появу поганого запаху;
  • певні патології – гіпергідроз, діабет, онкозахворювання, проблеми зі щитоподібною залозою та метаболічні розлади;
  • прийом певних ліків (антидепресанти, ліки від мігрені, знеболювальні);
  • емоційний стрес, який підвищує рівень кортизолу та активує залози, що виділяють піт.

Як позбутися запаху під пахвами без дезодоранту

Мері Еліс Міна розповіла про кілька ефективних прийомів, які допоможуть позбутися запаху під пахвами.

Антибактеріальне мило

Ретельна гігієна – найкращий спосіб позбутися поганого запаху. Використання антибактеріального мила в душі може допомогти знищити мікробів, з якими пов'язано його виникнення. Водночас слід мати на увазі, що таке мило може викликати сухість, тож не можна використовувати його надто часто, а також подбати про зволоження шкіри.

Спирт

Впоратися з проблемою за відсутності дезодоранту допоможуть спиртові серветки. Ними слід обробити шкіру під пахвами один-два рази. Завдяки цьому зменшиться кількість бактерій на шкірі, які створюють запах.

Вологовідвідний топ

Одяг, виготовлений із таких тканин, як поліестер, нейлон та бамбук, здатен добре відводити піт від шкіри. Завдяки цьому волога випаровується у зовнішнє повітря, зберігаючи шкіру під пахвами сухою та тим самим допомагаючи мінімізувати запах тіла.

Джерело: 5692.com.ua

Захищаючи Україну загинув Василь Козенко з Дніпропетровщини

4 травня 2024 року, захищаючи свободу та незалежність України, під час виконання бойового завдання неподалік населеного пункту Нетайлове, що на Донеччині, загинув 34-річний Василь Валерійович Козенко.

Як ТЦК стягуватимуть штрафи з чоловіків, в яких немає доходів та майна: альтернативні способи покарання

Військовозобов'язані чоловіки, які не оновили дані в ТЦК до 16 липня 2024 року, можуть бути притягнуті до адміністративної відповідальності. За це порушення передбачено штраф у розмірі 17-25,5 тисяч гривень.

Як застосовуватимуть покарання до безробітних громадян, які не мають доходу та майна, пояснив юрист Дмитро Франчук, пише Today.

За словами юриста, до тих порушників військового обліку, які офіційно не працевлаштовані, застосовуватимуть наступні дії:

  • ТЦК ініціюватимуть примусове стягнення суми штрафу з банківських рахунків (у разі їх наявності);
  • ТЦК звертатимуться до суду з позовом про стягнення майна правопорушника, якщо на його рахунках немає коштів.

Для стягнення штрафів з осіб, які не працевлаштовані та дійсно не мають грошей, можуть застосувати різні механізми примусу. Приміром, це може бути арешт майна – транспортного засобу, об'єктів нерухомості та інших цінностей.

Проте за відсутності майна у такого порушника притягнути його до відповідальності за невиконання вимог закону буде доволі складно, підкреслив правозахисник. Тоді можуть застосовуватися інші види покарання:

  • обмеження прав – виконавча служба може обмежити права боржника, наприклад, на виїзд за кордон;
  • стягнення соціальних виплат – за виключенням пенсії за віком, грошової допомоги на дітей та інших нарахувань, передбачених законодавством;
  • громадські роботи за рішенням суду – як альтернативу штрафу.

Ці механізми забезпечують певний рівень виконання рішень суду й інших органів, навіть якщо боржник не має офіційного доходу чи власності, – каже Дмитро Франчук.

Джерело: 5692.com.ua

Не ходіть до туалету з телефоном: ось до чого може призвести поширена звичка

Навіть ваша власна ванна кімната приховує масу ризиків, пов'язаних зі здоров'ям. Через це лікарі рекомендують не брати туди телефон. Чим це може загрожувати, повідомляє Daily Express.

Як пояснив лікар загальної практики та старший клінічний радник The Independent Pharmacy доктор Дональда Грант, ризики перебування у ванній кімнаті варіюються від нещасних випадків до безлічі мікробів, що ховаються на різних поверхнях. Проте ще більше можуть загрожувати здоров’ю наші повсякденні звички.

Багато з наших, здавалося б, нешкідливих звичок у ванній кімнаті насправді можуть становити значний ризик для здоров’я. Від пиття води із сумнівних джерел до виконання кількох завдань у антисанітарних умовах, ці практики можуть наражати нас на шкідливі бактерії, інфекції та інші проблеми зі здоров’ям, – запевняє лікар.

Найбільшою проблемою Грант називає використання телефонів та інших гаджетів у туалеті, яке може призвести до зараження різними видами інфекцій:

  • шлунково-кишкових;
  • шкірних;
  • респіраторних
  • інфекцій сечовивідних шляхів.

Під час змивання унітазу з відкритою кришкою бризки води з мікроскопічними фрагментами фекалій і сечі можуть попасти на телефон, який лежить поряд.

Ці краплі можуть бути забруднені фекаліями та призвести до поширення бактерій. Якщо закрити унітаз під час змиву, ці краплі залишаться в унітазі, уникаючи потенційних ризиків для здоров’я, таких як E.coli та норовірус, – пояснив фахівець.

Крім того, доктор Грант застерігає, що використання гаджетів також небезпечно тим, що через них люди проводять занадто багато часу в нездоровій позі, наражаючи себе на ризик розвитку геморою та інших проблем зі шлунково-кишковим трактом.

Тому лікар наголошує, що варто винести електроніку з ванної кімнати та регулярно очищати її дезінфікуючими засобами.

Джерело: 5692.com.ua

Їжте їх влітку вдосталь: 5 найкорисніших продуктів, які допоможуть зміцнити імунітет і поліпшити здоров’я

Літо — ідеальний час для того, щоб наситити організм поживними та корисними речовинами та запастися ними на зиму. Найкраще в цьому допоможуть певні продукти, які потрібно обов'язково їсти в літній сезон.

Про літні суперфуди, якими треба запастися якомога швидше, розповіли дієтологи, пише Real Simple.

Вишня

Ніщо не зрівняється зі стиглою літньою вишнею – як за смаковими якостіми, так і за користю. За словами дієтологів, ці ягоди ідеально підходять для перекусу. Вони містять багато антиоксиантів, які допомагають зменшити запалення і захистити організм від пошкодження клітин. Також у вишні багато калію та вітаміну С, а глікемічний індекс нижчий, ніж у багатьох інших фруктів. Крім того, у складі вишні є антоціани, які сприяють здоров'ю мозку та захищають від раку.

Кукурудза

Свіжа солодка кукурудза доступна тільки влітку. Дієтологи радять їсти її в сезон якомога частіше, адже вона є чудовим джерелом вітамінів і мінералів. В одному середньому качані міститься 2 грами клітковини, яка допомагає травленню і здоров'ю кишківника.

Помідори

Свій яскраво-червоний колір помідори отримують від лікопіну – потужного антиоксиданту, який зменшує запалення в усьому організмі. Ця речовина також покращує стан при цукровому діабеті, захворюваннях шкіри та кісток та допомагає у профілактиці деяких видів раку. Також томати містять ще один антиоксидант – лютеїн, який сприяє поліпшенню здоров'я очей, серця і стійкої когнітивної функції. Ці овочі дієтологи радять додавати до салатів чи сендвічів або вживати як перекус.

Помідори приблизно на 95 відсотків складаються з води, тому вони сприяють вашій гідратації, що особливо важливо в літні місяці, – додають дієтологи.

Чорниця

Протягом усього сезону дієтологи рекомендують їсти чорницю. Ці ягоди за рахунок всісту антиоксидантів забезпечують численні переваги для здоров'я: профілактика діабету 2 типу, хвороб серця, зниження когнітивних функцій, підтримка здорового кишківника. Як підтверджують дослідження, чорниця сприяє відновленню після напружених літніх занять, підтримуючи відновлення м'язів. Ягоди можна додавати в йогурт, салати, смузі або просто насолоджуватися ними окремо.

М'ята

Ця рослина може стати чудовим ароматизатором у літніх стравах і напоях. Дієтологи розповіли, що м'ята також вважається суперпродуктом, оскільки вона багата поживними речовинами, такими як вітамін А та інші антиоксиданти, що захищають клітини від ушкодження. Завдяки ментолу, що міститься в м'яті, полегшуються проблеми з травленням, такі як здуття живота і нетравлення шлунка. Ароматну траву можна додавати в салати, газовану воду або заварювати як чай.

Джерело: 5692.com.ua

Розірвало на частини: на Запорізькому шосе у Дніпрі мотоцикліст влетів у стовп на великій швидкості

Вчора вранці, 21 липня, близько 05:43, на Запорізькому шосе у Дніпрі сталася ДТП. Там водій на мотоциклі BMW врізався у стовп. Моменту аварії зафільмувала камера Ситуаційного центру Дніпра.

Терор мирних жителів Нікополя не припиняється: безпекова ситуація на Дніпропетровщині станом на вечір 22 липня

Сьогодні, 22 липня, через ворожий артобстріл у місті постраждали 5 людей. 37-річного чоловіка госпіталізували у стані середньої тяжкості. Також поранення отримали дві жінки, 65 та 34 років, і два чоловіки віком 32 і 36 років.

Юні театрали Камʼянського здобули перемоги на обласному фестивалі-конкурсі “Театральна мозаїка”

Театральні колективи Будинку дитячої творчості, як і щороку, здобули перемоги на обласному фестивалі-конкурсі “Театральна мозаїка”. В номінації “Краща акторська робота” переможцями стали: Гікава Віолета (Театр казок “Буратіно”, керівник Макарова Н.Ю.), Ткаченко Ілля та Ткаченко Микита (Театральний колектив “Журавка”, керівник Буренко А.Г.), Федотова Вікторія та Чуйко Марія (Театральний колектив “Натхнення”, керівник Штефан С.М,) В номінації “Кращий театральний колектив” здобув перемогу Театр казок “Буратіно”, керівник Макорова Н.Ю. Вітаємо переможців!!!

Троє лауреатів XVII регіонального конкурсу дитячої творчості «Козак Мамай та його пісня» отримали нагороди від мера Камʼянського 

13 червня в Музеї історії міста Кам’янське міський голова Андрій Білоусов вручив нагороди та подарунки лауреатам XVII регіонального конкурсу дитячої творчості «Козак Мамай та його пісня».

Будинок дитячої творчості має трьох лауреатів: вихованців гуртка “Олівці-малювці” (керівниця гуртка Злюча Наталія Сергіївна): Анна Козакова та Марко Чорномор та вихованку гуртка “АртЛис” (керівниця Альона Холопченко): Емілію Звєрєву. Так тримати, молодці!