Солодка, як мед: 5 ознак, за якими ви легко визначите стиглу і смачну диню

В Україні розпочався сезон динь. Це не лише дуже смачні, а й корисні плоди, які здатні втамовувати спрагу, знижувати рівень холестерину в крові та заспокоювати нервову систему. Вибрати стиглу та солодку диню іноді буває доволі непросто, адже навіть красивий на вигляд плід може виявитися несмачним.

Щоб не залишитись розчарованим, варто при покупці дині звернути увагу на кілька важливих показників.

Плодоніжка

У першу чергу слід оглянути плодоніжку. Якщо диня стигла, хвостик має бути сухим і легко відокремлюватися. Зелена плодоніжка може свідчити про недостатню стиглість, отже такий плід, найімовірніше, не потішить смаком.

Вага

Вибираючи диню, слід по черзі взяти в руки кілька плодів, які мають приблизно однаковий розмір, та оцінити їхню вагу. Найсоковитіша та найсмачніша диня має бути досить важкою. Якщо ж плід великий, а важить небагато, це поганий показник.

Забарвлення

Колір дині може бути різним в залежності від сорту. При цьому важливо оглянути диню з усіх боків та звернути увагу на те, щоб на ній не було темних або зелених плям (в ідеалі має бути одна світла пляма – на місці, де плід торкався землі), порізів та тріщин.

Запах

Аромат – один з головних показників стиглості та смакових якостей. Солодка та стигла диня має приємний аромат із нотками ванілі, меду, груші. Незріла диня має слабкий аромат, не пахне зовсім або пахне зеленню.

Пружність

Якщо при натисканні пальцем шкірка прогинається і від пальця залишається слід, це означає, що плід перестиг. Занадто тверда, жорстка шкірка свідчить про незрілість. Стигла і смачна диня при натисканні злегка пружинить, а при легкому поплескуванні по ній долонею видає глухий звук.

Джерело: 5692.com.ua

Хабар за допомогу в ухиленні від мобілізації – підозрюється завідувач відділення одного з медзакладів Дніпропетровщини

За даними слідства, підозрюваний одержав від місцевого мешканця, який підлягає мобілізації, неправомірну вигоду у розмірі 30 тис грн. За «винагороду» він пообіцяв вплинути на прийняття рішення посадовими особами лікарсько-консультативної комісії про наявність у чоловіка хронічного захворювання та в подальшому направлення на МСЕК для присвоєння відповідної групи інвалідності.

Розмір штрафу сягне 51 тисячі гривень: у Мін’юсті пояснили, кому доведеться сплатити подвійний штраф за неоновлення даних

Військовозобов'язані українці, які не оновили свої військово-облікові дані до 16 липня, будуть притягнуті до адміністративної відповідальності. За невиконання вимоги такі громадяни можуть отримати штраф від 17 тисяч до 25,5 тисяч гривень. У деяких випадках розмір штрафу подвоюється.

Для кого може подвоїтися розмір штрафу за невчасне оновлення військово-облікових даних, пояснили в Департаменті державної виконавчої служби Міністерства юстиції, пише ТСН.

За словами представника департаменту, порушники мобілізаційного законодавства мають сплатити штраф не пізніш як через 15 днів з дня вручення їм постанови про накладення штрафу. У разі, якщо громадянин оскаржував постанову, також надається 15 днів на сплату штрафу, якщо скаргу залишено без задоволення. Це визначено у ст. 307 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Якщо правопорушник не сплатить штраф у визначенний термін, постанову про накладання штрафу надсилають для примусового виконання до органу державної виконавчої служби за місцем проживання особи, роботи або за місцезнаходженням його майна (згідно зі ст. 308 КУпАП).

У порядку примусового виконання постанови про стягнення штрафу за вчинення адміністративного правопорушення з порушника стягується подвійний розмір штрафу, визначеного у відповідній статті цього Кодексу та зазначеного у постанові про стягнення штрафу, — пояснили в Мін'юсті.

Додамо, що чоловіки можуть уникнути накладання штрафу за невчасне неоновлення даних, якщо доведуть поважність причин порушення вимоги.

Джерело: 5692.com.ua

15 років тюрми за вбивство товариша: поліцейські Дніпра затримали 24-річного нападника

Злочин стався в орендованій квартирі по вул. Тополиній за місцем проживання 24-річного нападника. Там віж чоловіками виник конфлікт, в ході якого зловмисник завдав опоненту смертельні удари руками по тілу. Потерпілий помер на місці події.