Захищаючи Україну загинув Дмитро Дзьоба з Камʼянського

27 липня 2024 року, захищаючи свободу та незалежність України, під час виконання бойового завдання поблизу населеного пункту Білогір’я, що на Запоріжжі, загинув солдат ЗСУ Дзьоба Дмитро Степанович.

Через удар російського безпілотника постраждав 69-річний чоловік: безпекова ситуація на Дніпропетровщині станом на вечір 31 липня

Сьогодні, 31 липня, окупанти гатили по Нікопольщині. Били з артилерії та дронами-камікадзе по райцентру, Червоногригорівській, Покровській та Марганецькій громадах.

«Він мав таке право»: підозрюваний у вбивстві Фаріон відмовився давати свідчення

18-річний дніпрянин, якого підозрюють у вбивстві мовознавиці Ірини Фаріон, відмовився давати свідчення. Підозрюваний скористався своїм правом згідно 63 статті Конституції України. Крім того, адвокат В'ячеслава Зінченка, Ігор Сулима, висловив сумніви щодо наявних доказів у справі про вбивство.

Отримав низку адміністративних матеріалів: у Дніпрі пʼяний водій відмовився надавати документи для перевірки

Сьогодні вранці, 31 липня, патрульні зупинили для перевірки Chevrolet Captiva, водій якого поводиться дивно та відмовився надати документи. Пізніше в нього було виявлено ознаки алкогольного спʼяніння.

УВАГА: Попередження про надзвичайну пожежну небезпеку

За прогнозами Запорізького обласного центру з гідрометеорології 1-3 серпня на території області зберігатиметься надзвичайна пожежна небезпека (5 клас). Температура повітря в тіні сягатиме близько 27-32 градуси тепла.

Ліниві вареники: простий і швидкий рецепт страви з дитинства

Ліниві вареники – приємний і солодкий десерт із дитинства. Ми розповімо, як його приготувати.

Для приготування лінивих вареників вам знадобляться:

  • Сир (250 г)
  • Яйце (1 шт.)
  • Борошно (3-4 ст. л.)
  • Цукор (1-2 ст. л., за смаком)
  • Сіль (щіпка)

Для подачі можна використовувати сметану, вершкове масло або варення.

Приготування тіста

Крок 1: Змішування інгредієнтів

У мисці з'єднайте сир, яйце, цукор і сіль. Ретельно перемішайте до однорідної маси. Додавайте борошно поступово, поки тісто не стане м'яким, але не липким.

Крок 2: Формування вареників

Розкачайте тісто в товсту «ковбаску» на посипаній борошном поверхні. Наріжте її на невеликі шматочки розміром 2-3 см. За необхідності можна злегка приплюснути кожен шматочок.

Варіння

Крок 3: Кип'ятіння

У каструлі доведіть до кипіння воду з додаванням солі. Порціями опускайте вареники в киплячу воду. Варіть 3-4 хвилини, поки вареники не спливуть на поверхню.

Подача

Крок 4: Прикрашання та подача

Готові вареники дістаньте шумівкою і подавайте гарячими. Прикрасьте сметаною, вершковим маслом або варенням за смаком.

Джерело: 5692.com.ua

На Слобожанському проспекті у Дніпрі зіштовхнулися Lexus та Hyundai: подробиці ДТП

Сьогодні, 31 липня, на Слобожанському проспекті, на виїзді з Дніпра, біля "Золотих ключів", сталася аварія. Там зіштовхнулися Hyundai та Lexus. Одна з автівок знесла стелу з покажчиком АЗС "Укрнафта".