Штрикнув ножем сусіда по кімнаті: поліцейські Павлограда затримали 25-річного нападника

Повідомлення про злочин до поліції надійшло 29 липня. Як встановили поліцейські, під час вечері у сумісно орендованій квартирі між чоловіками виникла сварка, під час якої зловмисник ножем вдарив свого 22-річного товариша.

В Україні хочуть запровадити податок на посилки вартістю до 150 євро: у Мінфіні пояснили причину

Уряд України схвалив зміни до законодавства, які, зокрема, передбачають оподаткування ПДВ та митом відправлень з-за кордону вартістю до 150 євро. За словами міністра фінансів Сергія Марченка, таке рішення дозволить закрити тіньову схему завезення товарів, повідомляє "Економічна правда".

Міністр наголошує, що наразі в Україні практично вся інтернет-торгівля та електронна комерція перебувають у "тіні". Тобто в межах ліміту 150 євро неоподатковуваної вартості товару завозять практично все.

Ця проблема значно більша, ніж просто небажання платити незначні податки при імпорті. Достатньо поцікавитися, як працює інтернет-торгівля: як зареєстровані бізнеси, скільки податків сплачують, яким чином імпортують і чи сплачують імпортний ПДВ, – зазначив Марченко.

Велика частка підприємців зареєстровані як суб'єкти спрощеної системи оподаткування і сплачують єдиний податок 5% навіть за мільйонних оборотів.

Але у нас, як правило, навіть якщо імпортна продукція коштує 300 євро, то декларується 150 євро, щоб взагалі не сплачувати податки. Я вже не кажу про те, що таким чином розбивають цілі партії товарів. Це та лазівка, яку ми вважаємо за потрібне закрити, – пояснив міністр.

Статистика говорить, що лише за минулий рік без податків в Україну завезли 51,5 млн одиниць міжнародних поштових відправлень. При цьому в кожній посилці може бути декілька товарів одночасно.

Поставте собі питання, чому в Україні ціна тих же iPhone інколи нижча, ніж в країнах, де їх виробляють? Тому що з цих товарів не сплачено податки, – зазначив очільник Мінфіну.

Сергій Марченко додав, що попри непопулярність урядової ініціативи аргументи на користь її впровадження достатньо обґрунтовані, щоб зменшити неоподаткований ліміт.

Джерело: 5692.com.ua

Побив, а потім задушив свого гостя: поліцейські Дніпра затримали зловмисника

Вчора ввечері, 1 серпня близько 18.20 до поліції надійшло повідомлення від місцевої мешканки. Жінка розповіла, що повернувшись додому, виявила тіло сусіда з тілесними ушкодженнями.

Мало не вбив батька цивільної дружини: у Павлоградському районі затримали 21-річного чоловіка за нанесення тяжких тілесних ушкоджень

Батько заступився за доньку, яку ображав цивільний чоловік. У відповідь 21-річний зловмисник напав на потерпілого та побив. Після скоєного втік.

Якщо Android смартфон швидко розряджається: 5 дієвих способів збільшити час роботи батареї

Навіть власники найсучасніших смартфонів стикаються зі швидким розрядженням батареї. Особливо ця проблема загострюється в умовах відключень електроенергії. Що потрібно зробити, щоб телефон Android працював довше без підзарядки.

Режим енергозбереження

За допомогою активації режиму енергозбереження можна збільшити тривалість роботи акумулятору до 30%. Експерти радять вмикати цей режим у налаштуваннях батареї при досягненні рівня заряду в 30%. Завдяки цьому обмежаться фонові процеси, що значно зменшить споживання енергії.

Яскравість екрана

Оскільки екран – один із головних споживачів енергії, зменшення його яскравості допоможе продовжити час роботи пристрою. Варто встановити мінімальний рівень яскравості екрана або ввімкнути автоматичну яскравість.

Непотрібні функції

Щоб знизити навантаження на батарею, треба вимикати Bluetooth, Wi-Fi, GPS, мобільні дані та NFC, коли вони не використовуються.

Адаптивний акумулятор

Функція адаптивного акумулятору, представлена в Android 9.0 Pie, використовує штучний інтелект для аналізу звичок користувача та зменшення споживання заряду додатками, які рідко використовуються.

Для увімкнення адаптивного акумулятора потрібно зробити такі кроки:

  • перейти до "Налаштувань";
  • вибрати розділ "Акумулятор";
  • вибрати опцію "Адаптивний акумулятор" і ввімкнути її.

Спеціальні додатки

Для оптимізації енергоспоживання можна використовувати спеціальні додатки, як-от Greenify. Це безкоштовна програма, яка переводить додатки, які споживають багато заряду батареї, у сплячий режим. При цьому додатки можна запускати й надалі в звичайному режимі в разі необхідності. Важливі додатки (будильник, електронна пошта, месенджери тощо) залишатимуться активними, якщо не налаштувати їх на вимкнення.

Джерело: 5692.com.ua