Захищаючи Україну, загинув камʼянчанин Ярош Дмитро

7 серпня в бою поблизу населеного пункту Роздолівка на Донеччині, захищаючи українську землю від загарбників, загинув солдат Ярош Дмитро Вікторович.

Від імені всієї громади, Кам’янської міської ради, виконавчого комітету та особисто від себе висловлюю глибокі співчуття рідним і близьким полеглого захисника.

Дмитро Ярош народився 3 травня 1988 року в с.Іванівка Петриківського району. Тривалий час працював на ПрАТ «Камет-Сталь». У травні 2024 року став на захист України.

У нього залишилися дружина, мати та брат. Доземний уклін воїну-захиснику! Вічна пам’ять і слава Герою!

Прощання відбудеться 14 серпня об 11:15 за адресою вул.Журавлина, 28 (колишня Челюскіна), поховання – о 12:00 на кладовищі по вул.Журавлиній.

Джерело: 5692.com.ua

На пожежі у Криворізькому районі постраждав чоловік

Сьогодні вдень, 13 серпня, надійшло повідомлення про пожежу на вулиці Степова у селищі Гейківка Криворізького району. Вогонь охопив одноповерховий житловий будинок, господарчу споруду та гараж на загальній площі 150 кв.м.

Мер прокоментував новий законопроєкт у сфері охорони здоров’я

На початку червня Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроєкт "Про самоврядування у сфері охорони здоров'я в Україні". Зараз його доопрацьовують.

Мер Кам'янського Андрій Білоусов прокоментував законопроєкт.

"Як представник місцевого самоврядування розумію поширення дії самоврядних принципів на таку суспільно важливу галузь, як охорона здоров'я. Самоврядування, на мою думку, є тим провідним і перевіреним фактором, що забезпечує результативність і відповідальність. Також розумію намагання ініціаторів законопроєкту, а це власне МОЗ та КМУ, не поспішати. Однак взаємодія з представниками медичної сфери на рівні міста та обговорення з ними наслідків впровадження самоврядування у сфері охорони здоров'я дають мені змогу висловити кілька пропозицій щодо вдосконалення згаданої реформи.

За словами мера, реформи в медичній галузі потрібні. Перехідний етап від медицини "радянської", до медицини "європейської" не може тривати нескінченно, але у зв'язку з великим соціальним значенням цієї сфери, ці реформи мають бути максимально виваженими. Такими, щоб їх позитивно сприйняла, як медична спільнота, так і громади і власне все суспільство.

Тож Андрій Білоусов бажає всім, хто причетний до розробки законопроєкту "Про самоврядування у сфері охорони здоров'я в Україні" успішно впоратися з усіма викликами. Свої пропозиції та зауваження щодо його вдосконалення, команда мерії незабаром передасть до профільного комітету.

Джерело: 5692.com.ua

Кавун із хлібом: у чому принадність такого поєднання

Кавун – освіжаючий і соковитий літній фрукт, який багато хто любить за його солодкий смак і здатність втамовувати спрагу. У деяких регіонах його традиційно їдять із хлібом. На перший погляд таке поєднання може здатися незвичайним, але у цієї звички є свої причини.

Баланс смаків

Солодкість кавуна і нейтральний смак хліба створюють гармонійне поєднання. Хліб допомагає пом'якшити яскравий смак кавуна, роблячи його менш нудотним. Це особливо важливо, якщо кавун дуже солодкий.

Ситність

Хліб робить кавун більш ситним. Це дає змогу використовувати таке поєднання як повноцінний перекус, який втамовує голод і насичує організм енергією.

Традиція

У деяких культурах вживання кавуна з хлібом стало традицією. Воно передається з покоління в покоління, стаючи частиною культурної ідентичності та сімейних звичаїв.

Джерело: 5692.com.ua

Не 18 і не 40: ветеран АТО назвав найоптимальніший вік для бійця ЗСУ

Нині в Україні середній вік бійця ЗСУ – це найчастіше далеко за 40, а інколи й за 50.

При цьому, оптимальний вік бійця становить 25-35 років. Таку думку озвучив військовий аналітик і ветеран АТО Євген Дикий в ефірі "Київ24".

За його словами, оптимальний вік саме бійця – це 25-35 років. Середній – 30. Він стверджує, що людина в цьому віці психологічно доросла, на відміну від 18-20 річних. І при цьому, людина в цьому віці ще фізично здорова, на відміну від 40-45-річних.

До того ж, необхідно розуміти, що крім психологічної готовності, необхідно володіти і фізичною готовністю, адже 50-річний чоловік не зможе і стрибнути так, як зможе 25-30-річний чоловік.

Джерело: 5692.com.ua

В небі над Дніпропетровщиною збили безпілотник: безпекова ситуація в області станом на вечір 13 серпня

Сьогодні вдень, 13 серпня, наші оборонці неба збили ворожий безпілотник в над областю. Крім того, ворог більше двох десятків разів атакував Нікопольщину.

У нього точно низький інтелект: 5 фраз, які допоможуть зрозуміти, що за чоловік перед вами

Ви здивуєтеся, коли дізнаєтеся, що 9 із 10 дівчат чули одні й ті самі фрази на свою адресу. Ці фрази вказують на низький емоційний інтелект.

Психологи стверджують, що низький рівень інтелекту емоцій – це невміння іншої людини бути емпатичною та адекватно сприймати свої та чужі емоції.

Таких людей ще називають безсердечними та байдужими.

Існують 5 фраз-маркерів, які видають низький емоційний інтелект чоловіка. Про них ми розповімо далі.

"Я такий, який є"

Людина, яка використовує таку фразу – не хоче і не буде змінюватися. Її повністю влаштовує вона сама, її думки і її становище в житті.

"Ти занадто гостро реагуєш"

У такій фразі людина ховає знецінення почуттів партнера. У такий спосіб вона не дозволяє вам проживати емоції так, як цього хочете й відчуваєте саме ви.

"Це все через тебе" або "Якби ти"

Погана звичка звинувачувати інших у всіх негараздах – це те, що доводить низький рівень емоційного інтелекту. Така людина не здатна вирішувати проблеми, але здатна шукати винних.

"Я таке не прощаю"

Безумовно, у всіх людей є свої принципи. Однак людина з високим рівнем емоційного інтелекту – здатна ставити себе на місце інших людей і розуміти, що життя – багатогранна і складна річ, у якій іноді й принципи стають під питання.

Джерело: 5692.com.ua

Зберігав 42 згортки із канабісом з метою продажу: у Запоріжжі затримали наркоділка

19-річний запоріжанин через телеграм-канал замовив заборонені речовини, які у спосіб «закладок» збував наркозалежним клієнтам. Працівники поліції викрили зловмисника на гарячому та помістили до ізолятора тимчасового тримання. За скоєне йому загрожує до десяти років ув’язнення з конфіскацією майна.

Тариф на електроенергію з осені: скільки доведеться платити українцям з 1 вересня

Для багатьох українців питання вартості електроенергії залишається вкрай актуальним і важливим.

Громадяни тривожно спостерігають за змінами тарифів і намагаються розрахувати свої майбутні витрати, особливо – в зимовий період.

На щастя, наразі відомо, що з 1 вересня тарифи на електроенергію залишаться колишніми. За кожен кВт/год доведеться заплатити 4,32 грн.

При цьому, за словами Гринчука, планів підвищувати тариф знову – поки що немає. Його затвердили до кінця квітня 2025 року.

Єдина фіксована ціна для індивідуальних і колективних побутових споживачів встановлена на рівні 4,32 грн за кВт/год до 30 квітня 2025 року.

Джерело: 5692.com.ua