Користь, про яку ви не здогадувалися: чому потрібно їсти варену кукурудзу

Варена кукурудза – це не тільки смачна, а й корисна страва. Цей літній продукт багатий важливими вітамінами та мінералами, які приносять користь організму.

Вітаміни та мінерали

Кукурудза багата на вітаміни групи В, особливо В1 (тіамін), який підтримує роботу нервової системи. У ній також містяться вітаміни С, Е і А, що зміцнюють імунітет, покращують стан шкіри та зору.

Джерело клітковини

Варена кукурудза – хороше джерело клітковини, яка допомагає нормалізувати травлення і запобігає закрепам. Вона сприяє очищенню кишківника і поліпшенню обміну речовин.

Корисна для серця

Кукурудза містить калій і магній, які важливі для здоров'я серця і судин. Ці мінерали допомагають регулювати артеріальний тиск, зменшуючи ризик серцево-судинних захворювань.

Антиоксиданти

Варена кукурудза багата на антиоксиданти, такі як лютеїн і зеаксантин, які захищають клітини від ушкоджень і уповільнюють процеси старіння. Ці речовини також підтримують здоров'я очей, знижуючи ризик вікових захворювань сітківки.

Джерело: 5692.com.ua

Особливий повний місяць: що принесе перший супермісяць року

Серпнева повня 2024 року обіцяє бути дуже видовищною. Таке трапляється раз на 2,5-3 роки.

Блакитний Місяць наблизиться на мінімальну відстань від Землі і здаватиметься яскравішим і більшим, ніж зазвичай.

В інших культурах серпневий повний місяць називають інакше, а саме:

  • у китайців – Урожайний Місяць
  • у кельтів – Спірний Місяць
  • у вікканців – Трав'яний Місяць;
  • у черокі – Фруктовий Місяць.

У південній півкулі цей повний Місяць і зовсім назвали Сніговим, Вовчим і Голодним.

Серпнева повня розташується в сузір'ї Водолія. За словами астрологів, цей час принесе сплеск вибухової і пробуджувальної енергії, яка спровокує новий рух і мотивує нас на давно назрілі зміни.

Цього дня варто помиритися з тими, з ким у сварці, і завершити раніше розпочаті справи, допоможе в цьому енергія повного місяця.

Джерело: 5692.com.ua

Захищаючи Україну загинув Володимир Захарченко з Дніпропетровської області

26 липня 2024 року, захищаючи свободу та незалежність України, під час виконання бойового завдання загинув мешканець села Мар’янське Зеленодольської громади – Захарченко Володимир Миколайович.

Зберігав вдома «товар» на 1,5 мільйона гривень: запорізькі поліцейські затримали наркозбутника

У вівторок, 13 серпня, близько 14:00, до відділу поліції надійшло повідомлення про те, що під час проведення превентивних заходів працівники патрульної поліції виявили у 21-річного громадянина 12 згортків з психотропною речовиною PVP. Цього ж дня було проведено обшук за місцем мешкання правопорушника та вилучено ще 280 таких згортків з аналогічною речовиною, а також понад кілограм інших наркотиків та психотропів.

Поліція Дніпропетровщини затримала двох чоловіків, причетних до пограбувань перехожих

У одному випадку 40-річний зловмисник напав на потерпілого прямо посеред однієї із вулиць Кривого Рогу. В іншому 29-річний підозрюваний відібрав гаджет містянина на залізничному вокзалі Дніпра.

Ціна різко впаде: в Україні подешевшають деякі продукти

Зниження ціни на яйця, яке сягнуло 47,6% порівняно з груднем 2023 року, здивувало багатьох жителів країни. Однак на цьому падіння цін не закінчиться.

В Україні найближчими місяцями прогнозується подальше зниження цін завдяки новому врожаю, зокрема, в ціні впадуть овочі.

При цьому, ціни на хліб і продукцію тваринного походження можуть залишитися високими, оскільки подорожчала сировина.

Про це розповів директор Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки» Юрій Лупенко.

Згідно з його словами сировина в ціні зараз перевищує минулорічні показники.

Джерело: 5692.com.ua

Ошукали військових та волонтерів на 46 млн грн: у Молдові затримано групу зловмисників з Одеської та Дніпропетровської областей

Правоохоронці викрили організовану групу зловмисників, які з 2023 року ошукували українських військовослужбовців, членів їхніх сімей та волонтерів під приводом продажу неіснуючих автомобілів та дронів для ЗСУ.

Олімпійська чемпіонка з Дніпра задонатила мільйон гривень з призових коштів: подробиці

Спортсменка Ярослава Магучіх переказала українським зоозахисникам частину призових грошей за досягнення на Іграх-2024 у Парижі. Загалом олімпійська чемпіонка пожертвувала мільйон гривень організації з порятунку тварин і довкілля UANIMALS та чотирьом іншим притулкам.