Кам’янське продовжує налагоджувати партнерство з іноземними партнерами

Мер Кам'янського Андрій Білоусов провів онлайн зустріч з представниками муніципалітету німецького міста Вупперталь.

Учасниками заходу з німецької сторони були:

  • Гайнер Фрагеманн – бургомістр Вупперталя,
  • Клаус Шнайдер-Отто – група підтримки підприємництва та інші профільні фахівці.

Під час зустрічі учасники провели презентації своїх громад, обговорили шляхи налагодження дружніх стосунків між містами та подальший розвиток партнерства. А також розглянули можливості співпраці та підписання рамкових угод.

Громада та керівництво Вупперталя в подальшому планує надати допомогу Кам’янському. Серед найактуальніших для нас напрямків – енергоефективність та медична сфера. Працюємо на перспективу, – додав Андрій Білоусов.

Джерело: 5692.com.ua

Півтора десятка атак за день: безпекова ситуація на Дніпропетровщині станом на вечір 20 серпня

Сьогодні, 20 серпня, ворог близько півтора десятка разів атакував Нікопольщину. Били артилерією, дронами-камікадзе і скидали боєприпаси з безпілотників. Окупанти цілили по райцентру, Покровській, Мирівській та Марганецькій громадах.

Підпалювали автівки військовослужбовців – п’яти мешканцям Дніпропетровщини загрожує до 10 років тюрми

За даними слідства, п’ятеро підозрюваних – мешканці Кривого Рогу та Дніпра, у месенджері Telegram встановили зв’язок з невідомими особами. Останні запропонували «підзаробити» на підпалі автомобілів, що належать військовим ЗСУ або мають символіку збройних формувань.

Довічне увʼязнення за шпигунство: у Дніпропетровській та ще двох областях виявили російську агентурну мережу

СБУ знешкодила агентурну мережу рф, до складу якої входили діючий та колишні правоохоронці. Зловмисники діяли у Миколаївській, Дніпропетровській та Івано-Франківській областях.

У Кам’янському пішла з життя Головченко Людмила

Сьогодні, 20 серпня, передчасно пішла з життя Головченко Людмила Олександрівна, директор Кам'янської гімназії №39, яка очолювала навчальний заклад з 1988 по 2008 рік. Про це повідомив міський голова Андрій Білоусов.

За роки роботи в освіті Людмила Олександрівна пройшла шлях від учителя до директора. Очоливши в 1988 році звичайну школу, вона, як людина з реформаторськими поглядами, уже тоді мріяла про демократичний заклад освіти нового типу.

На хвилі перебудови, переосмислення історичних подій і бажання виховати інтелектуальну й інтелігентну особистість, вона реалізувала свою творчу ідею – так на базі школи виникла гуманітарна гімназія. Саме завдяки ініціативі та інтуїції Людмили Олександрівни в нашому місті з’явився один із перших новітніх закладів, – додав Андрій Білоусов.

Упродовж життя Людмила Олександрівна виховала двох прекрасних синів, а поруч із ними ще тисячі своїх випускників. Завжди енергійна, впевнена в собі, вона була й лишається взірцем для своїх учнів і колег.

Від імені Кам’янської міської ради, виконавчого комітету та особисто від себе висловлюю щирі співчуття рідним та близьким Людмили Олександрівни з приводу непоправної втрати. Добрий і світлий спомин про неї назавжди залишиться в наших серцях, серцях усіх, хто її знав. Вічна і світла пам'ять! Про місце та час прощання з Людмилою Олександрівною, буде повідомлено пізніше, – зазначив Андрій Білоусов.

Джерело: 5692.com.ua

Проведіть ревізію: що має бути в автомобільній аптечці за правилами України

Наявність аптечки в автомобілі – обов'язкова вимога за українськими правилами дорожнього руху. Вона має бути укомплектована необхідними засобами для надання першої допомоги при аваріях або інших надзвичайних ситуаціях на дорозі.

Основні засоби

Автомобільна аптечка в Україні повинна містити такі елементи:

  • Еластичний бинт – для фіксації та перев'язки ран.
  • Стерильні марлеві бинти різних розмірів.
  • Пластир бактерицидний і рулонний – для фіксації пов'язок і захисту дрібних ран.
  • Медичні рукавички – для дотримання гігієни під час надання допомоги.

Додаткові предмети

Аптечка має також містити засоби для зупинки кровотеч, як-от джгути та антибактеріальні серветки. Обов'язкова наявність ножиць для розрізання бинтів і одягу, а також термопокривало для зігрівання потерпілого.

Препарати

Знеболювальні препарати та антисептики мають бути присутніми в аптечці для першої допомоги. Однак варто пам'ятати, що аптечка не повинна містити лікарські засоби, які потребують рецепта

Джерело: 5692.com.ua

Не вбийте свій холодильник: як правильно розморозити техніку

Правильне розморожування холодильника – це важлива процедура для підтримання його ефективної роботи та продовження терміну служби. Це нескладний процес, але вимагає уваги і певних кроків для того, щоб не пошкодити техніку і зберегти продукти.

Підготовка

Перед початком розморожування необхідно відключити холодильник від електромережі. Усі продукти з морозильної камери та холодильного відділення слід тимчасово прибрати. Їх можна помістити в прохолодне місце або використовувати сумку-холодильник.

Процес розморожування

Залиште дверцята холодильника та морозильної камери відкритими, щоб лід почав природно танути.

Для прискорення процесу можна поставити в морозильне відділення миску з гарячою водою, оновлюючи воду в міру охолодження. Це допоможе швидше розтопити кригу.

Прибирання води та льоду

1. Підготуйте рушники або інші абсорбуючі матеріали для збору води від розталого льоду.

2. Коли лід почне відтавати, акуратно видаляйте його з поверхонь, уникаючи використання гострих предметів, щоб не пошкодити внутрішні стінки холодильника.

Очищення холодильника

Після того як весь лід розтанув, протріть внутрішні поверхні холодильника м'якою тканиною, змоченою в мильному розчині. Це видалить залишки води, бруду та запобіжить неприємним запахам. Промийте поверхні чистою водою і протріть насухо.

Увімкнення холодильника

Після того як усі поверхні повністю висохнуть, зачиніть дверцята і підключіть холодильник до мережі. Зачекайте деякий час, поки температура всередині не опуститься до потрібного рівня, і тільки потім повертайте продукти назад.

Джерело: 5692.com.ua