Нелегально перебував на території України: Поліцейські міграційної поліції викрили іноземця

24 серпня працівники управління міграційної поліції ГУНП в Дніпропетровській області та управління Державної міграційної служби доставили нелегала до пункту тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства.

Найкращий засіб для позбавлення від жиру: як відмити каструлі кисневим порошком

Кисневий порошок – це потужний засіб для чищення кухонного начиння, особливо каструль, які з часом можуть вкриватися нальотом або пригорати. Він легко справляється із забрудненнями, зберігаючи поверхню посуду у відмінному стані.

Підготовка

Перед початком очищення каструлі, переконайтеся, що вона охолола. Приберіть залишки їжі, промийте посуд теплою водою, щоб видалити жир і видимі забруднення.

Процес очищення

Налийте в каструлю гарячу воду – стільки, щоб вона покрила всі забруднені ділянки.

Додайте 1-2 столові ложки кисневого порошку у воду. Залиште суміш на 20-30 хвилин, щоб порошок активувався і почав розкладати забруднення.

Якщо забруднення сильне, поставте каструлю на слабкий вогонь і доведіть воду до кипіння. Кип'ятіння допоможе прискорити процес очищення.

Очищення поверхні

Після того як вода охолоне, за допомогою губки або м'якої щітки почніть акуратно чистити поверхню каструлі. Кисневий порошок має легко впоратися із залишками жиру і пригорілими частинками їжі.

Промивання та завершення

Коли каструля буде чистою, ретельно промийте її під проточною водою, щоб видалити залишки порошку. Витріть насухо м'яким рушником, щоб запобігти появі плям.

Джерело: 5692.com.ua

Очікуйте змін: як зміняться ціни на АЗС в останній тиждень серпня

Ринок палива в Україні знову готується до зльоту цін на автогаз. Акциз на нього зросте більше, а ось дизель і бензин поки утримуються на колишній ціні через падіння цін на нафту.

Також ринок палива готується до зростання цін на автогаз через розблокування парламентом закону про підвищення акцизів на паливо.

«Учасники ринку відзначають поліпшення продажів напередодні підвищення акцизу на початку вересня. Водночас, за очікуваннями трейдерів, оптові ціни продовжать зростати цього тижня», – зазначає аналітик консалтингової компанії “Нафторинок” Олександр Сіренко.

До слова, за минулий тиждень ціни на бензин і дизельне паливо на АЗС не змінилися.

При цьому, за аналізом «Нафторинку», ціна на автогаз на внутрішньому ринку почала зростати після розблокування закону про підвищення акцизів.

«Цього тижня однозначно готуємося до зростання ціни в опті, а в разі підписання законопроєкту президентом буде ще одна хвиля підвищення, яка прямо прямопропорційно залежить від збільшення собівартості розмитнення в розрахунку на 1 тонну газу. Для кінцевого споживача за комерційного курсу євро на сьогодні приблизно 46 грн це збільшення від 5 до 7 грн/л», – сказав Михайло Шубан.

Джерело: 5692.com.ua

Не гірше, ніж у магазині: як приготувати хрусткі чіпси вдома

Чіпси – це хрустка закуска, яку можна легко приготувати вдома. Домашні чіпси відрізняються від магазинних більш натуральним складом і свіжим смаком. Ви можете контролювати рівень солі та олії, а також додавати свої улюблені спеції.

Інгредієнти

Для приготування чіпсів вам знадобляться:

  • 3-4 картоплини
  • рослинна олія
  • сіль і спеції за смаком (паприка, часник, перець та ін.)

Підготовка картоплі

1. Очистіть картоплю і наріжте її дуже тонкими скибочками. Щоб чіпси вийшли хрусткими, використовуйте тертку або слайсер для рівномірної нарізки.

2. Промийте нарізану картоплю в холодній воді, щоб прибрати зайвий крохмаль. Це допоможе зробити чіпси більш хрусткими.

Сушіння та обсмажування

1. Викладіть картоплю на паперовий рушник і ретельно просушіть.

2. Розігрійте рослинну олію в глибокій сковорідці або фритюрниці. Олії має бути достатньо, щоб картопляні скибочки вільно плавали.

3. Смажте чіпси партіями на середньому вогні до золотистої скоринки (приблизно 2-3 хвилини з кожного боку).

Приправи та подача

Після смаження викладіть чіпси на паперові рушники, щоб видалити зайву олію. Одразу посоліть і додайте спеції за смаком. Домашні чіпси можна подавати як самостійну закуску або як гарнір.

Джерело: 5692.com.ua

Ні в якому разі не можна: чому котам погано від людської їжі

Багато власників котів схильні пригощати своїх вихованців людською їжею, вважаючи, що це не заподіє шкоди. Однак раціон людини і кішки істотно різниться, і багато продуктів, звичних для нас, можуть виявитися небезпечними для здоров'я тварин.

Незбалансований раціон

Людська їжа зазвичай не містить усіх необхідних поживних речовин, які потрібні кішці для здорового способу життя. Неправильне харчування може призвести до нестачі вітамінів, мінералів і амінокислот, що негативно позначиться на стані шерсті, зубів і загального здоров'я улюбленця.

Небезпечні інгредієнти

Деякі продукти, безпечні для людини, можуть бути токсичними для котів. Наприклад, цибуля, часник, шоколад і виноград можуть викликати серйозні отруєння. Навіть солона або жирна їжа, на кшталт ковбаси або смаженого м'яса, може перевантажити печінку і підшлункову залозу кішки.

Надмірна вага та хвороби

Людська їжа часто багата на калорії та жири, що збільшує ризик ожиріння у кішок. Ожиріння, своєю чергою, може призвести до діабету, серцево-судинних захворювань і проблем із суглобами.

Джерело: 5692.com.ua