Темпераменти котів: у чому їхня різниця і як вони проявляються

Коти, як і люди, мають різні типи темпераменту, які впливають на їхню поведінку і взаємодію з оточуючими. Розуміння характеру вашого вихованця допоможе встановити з ним міцніший і гармонійніший зв'язок.

Активний та енергійний

Коти з таким темпераментом обожнюють гратися і досліджувати навколишній світ. Вони постійно перебувають у русі, цікаві та вимагають багато уваги. Для таких вихованців важливо забезпечити достатню кількість іграшок і простору для активності.

Спокійний і ніжний

Ці коти воліють проводити час у затишних місцях, насолоджуючись спокоєм і комфортом. Вони люблять ласку і часто шукають близькості з господарем, спокійно реагуючи на зміни в оточенні. Такий темперамент ідеально підходить для сімей з дітьми або літніх людей.

Незалежний і самостійний

Коти з незалежним характером цінують особистий простір і не завжди потребують постійної уваги. Вони можуть бути доброзичливими, але зазвичай воліють самі вирішувати, коли і з ким спілкуватися. Важливо поважати їхні кордони і не нав'язувати спілкування.

Товариський

Такі улюбленці активно взаємодіють не тільки з людьми, а й з іншими тваринами. Вони вітають гостей, люблять бути в центрі уваги і легко адаптуються до нових умов. Товариські коти приносять у дім багато радості та енергії.

Джерело: 5692.com.ua

Вибагливий, але красивий: як правильно доглядати за «Тещиним язиком»

«Тещин язик» (сансевієрія) – популярна кімнатна рослина, відома своєю невибагливістю і декоративним листям. Щоб сансевієрія радувала вас здоровим виглядом, важливо забезпечити їй правильний догляд.

Освітлення і температура

Сансевієрія віддає перевагу яскравому, розсіяному світлу, але також може рости в півтіні. Ідеальне місце для рослини – біля вікна, але не під прямими сонячними променями. Температура в приміщенні має бути в межах 18-30°C, уникайте протягів і різких перепадів.

Полив і вологість

Поливайте сансевієрію помірно, коли верхній шар ґрунту стає сухим. У зимовий період полив слід скоротити. Важливо не допускати застою води, оскільки це може призвести до гниття коренів. Сансевієрія не вимагає високої вологості повітря, тому обприскування не обов'язкове.

Підживлення і пересадка

Підгодовуйте рослину раз на місяць у період активного росту (весна-літо) добривами для сукулентів. У зимовий період підживлення не потрібне. Пересадку сансевієрії слід проводити раз на 2-3 роки, коли коріння заповнить горщик. Вибирайте горщик з хорошим дренажем і пухкий ґрунт.

Догляд за листям

Листя сансевієрії може накопичувати пил, тому періодично протирайте його вологою ганчіркою. Це не тільки поліпшить зовнішній вигляд рослини, а й допоможе їй краще дихати.

Джерело: 5692.com.ua

Запорізькі поліцейські затримали двох осіб, причетних до підпалу військового авто

Днями близько 5-ї години ранку до поліції надійшло повідомлення про підпал військового авто на вулиці Європейській. Орієнтування про осіб отримали усі поліцейські міста та вирушили на пошуки.

У Камʼянському відкрили нову виставку

Сьогодні в Музеї історії міста відкрилася художня виставка «Пам‘яті кобзарів України». Ідея цього культурно-мистецького проєкту належить заслуженому діячеві мистецтв України Оресту Скопу.

В подальшому картини стануть частиною масштабної виставки, що експонуватиметься упродовж 20 вересня – 14 жовтня у Львівському Палаці мистецтв.

Роботи на тему кобзарства мають велику цінність та нагадують, якою ціною нам дається незалежність та свобода.

"Дякую художникам з різних регіонів України, які створювали картини, а також директору та колективу нашого Музею за організацію виставки. Ще одне підтвердження основного принципу нашого буття: хто пам’ятає, той перемагає", – написав мер.

Джерело: 5692.com.ua

У Кам’янському завершили перший етап будівництва Меморіального комплексу на честь загиблих Героїв

До Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, провели міські заходи. В них брали участь рідні та близькі загиблих захисників, представники громадської організації «Родини загиблих Героїв м. Кам’янське», духовенство.

Мер разом з родинами Героїв, начальником Кам’янської РВА Олегом Гапічем, депутатами міської ради, керівниками правоохоронних органів, військовими, молоддю та громадськістю поклали квіти до меморіалів на Майдані Героїв та на Алеї Слави.

Також вони провели пам’ятний захід з приводу завершення першого етапу будівництва Меморіального комплексу на кладовищі по вулиці Весняній. Тут облаштували територію, збудували основний елемент – бетонну стіну з написом «На захисті землі та волі», на двох рядах могил встановили пам’ятники, виконали інші роботи. В наступному році будівництво буде продовжено.

"Починаючи з 2014 року, український народ захищає суверенність своєї Держави. У 2022 році війна стала ще більш запеклою. Ця боротьба забирає життя кращих синів та доньок України. Кожен полеглий в бою захисник, кожне втрачене життя – це непоправна втрата для громади та країни. Вічна пам’ять Героям, які віддали за Україну життя…Честь і слава усім, хто продовжує боронити нашу землю. Перемагає той, хто пам’ятає!" – написав мер.

Джерело: 5692.com.ua

У Пʼятихатській громаді запрацювала поліцейська станція

У Пʼятихатській громаді, що у Камʼянському районі, відкрили поліцейську станцію. Відтепер там працюватимуть двоє офіцерів, які будуть слідкувати за порядком, виїздити на виклики та запобігати вчиненню правопорушень. Вони співпрацюватимуть з мешканцями і допомагатимуть вирішувати конфліктні ситуації. Для швидкого реагування правоохоронцям закупили дві нові автівки Renault Duster.