Ошукали 33-х громадян на понад 2 мільйона гривень: обвинувальний акт стосовно групи шахраїв скеровано до суду

До кримінальної відповідальної притягнуто п’ятеро осіб, які з 2022 по липень 2024 року ошукали 33 потерпілих. Людям спричинено майнову шкоду на понад 2 млн гривень.

Близько двох десятків атак по Нікопольщині: безпекова ситуація на Дніпропетровщині станом на вечір 5 вересня

Сьогодні, 5 вересня, ворожі війська гатили по Нікопольському району з артилерії, атакували дронами-камікадзе та скидали боєприпаси з безпілотників. Цілили по райцентру, Марганецькій та Мирівській громадах.

Мер Камʼянського перевірив харчування у школах

У перший тиждень нового навчального року мер Кам'янського перевірив, як організовано процес харчування у школах Кам‘янського.

Він відвідав Ліцеї №3 та 30, а також Гімназію №4. Всі заклади освіти міста забезпечують школярів різноманітним, збалансованим та якісним харчуванням. Впроваджується відповідна реформа: страви готуються за рекомендаціями шеф-кухаря Євгена Клопотенка.

Всього в освітніх закладах Кам’янського навчається 22671 дитина, з них 14641 харчується безкоштовно.

В цьому році під егідою першої леді Олени Зеленської в Ліцеях №3 та 30 за кошти державного бюджету планується виконати капітальний ремонт обідніх залів та харчоблоків із заміною всього обладнання.

В Гімназії №4 вдвічі збільшили розмір укриття, що дозволило учням навчатися в більш сприятливому режимі.

Джерело: 5692.com.ua

Двоє захисників з Дніпропетровської області отримали нагороди за службу

Старший солдат тероборони з Кам'янського Євгенія отримала медаль “За службу державі”. Також нагородили водія однієї з бригад теоробони Дениса – він тепер носить “Хрест Сил територіальної оборони”.

Євросоюз братиме з українців гроші за в’їзд: коли і скільки доведеться заплатити

Нові правила перетину Шенгенської зони набудуть чинності 10 листопада 2024 року. Тоді запрацює нова біометрична система обліку в'їзду і виїзду, яка зможе забезпечити суворіший контроль на кордонах і прискорити процес оформлення.

Про це повідомляє 5692.com.ua.

16 серпня 2024 року ЄС офіційно оголосив про дату запуску системи EES, яка реєструватиме в'їзд і виїзд на основі біометричних даних – відбитків пальців і фотографії.

Ці правила торкнуться й українців, які їхатимуть до Шенгенської зони.

З 3 листопада 2024 року для громадян України, як і для інших, під час кожного перетину кордону буде необхідно проходити біометричну перевірку. Це означає, що кожен використовуватиме термінали для сканування документів, включно з відбитками пальців і фотографією.

При цьому, згідно з новими правилами, тепер штампів із датою в паспорті не буде.

Також важливо знати, що після введення в дію нової системи, українцям буде необхідно перед поїздкою реєструватися і оплачувати збір.

Розмір збору становитиме 7 євро (319 грн), і дозвіл, отриманий за ці гроші, діятиме три роки.

Джерело: 5692.com.ua

Ячмінь на оці: як швидко позбутися проблеми

Ячмінь на оці – неприємна проблема, яка спричиняє дискомфорт і болісні відчуття. Однак позбутися його можна без складних процедур. Застосування теплого компресу, використання лікувальних трав і дотримання правил гігієни допоможуть прискорити загоєння. Дізнайтеся, які методи допомагають ефективно впоратися з ячменем і уникнути ускладнень.

Застосування теплого компресу

Одним із найефективніших способів позбавлення від ячменю є теплий компрес. Намочіть чисту тканину в теплій воді, відіжміть і прикладіть до ока на 10-15 хвилин. Процедуру потрібно повторювати 3-4 рази на день, щоб прискорити визрівання ячменю і зняти запалення.

Лікувальні трави

Відвари з ромашки, календули або чаю також допомагають зменшити запалення. Заваріть одну з трав, остудіть до теплого стану, змочіть ватний диск і прикладіть до ураженого ока. Трави мають антисептичні властивості та сприяють загоєнню.

Дотримання гігієни

Щоб прискорити одужання й уникнути повторної появи ячменю, важливо дотримуватися гігієни. Не тріть очі, мийте руки перед дотиком до обличчя і не використовуйте стару косметику для очей, яка може містити бактерії.

Уникайте видавлювання

У жодному разі не можна намагатися видавити ячмінь. Це може призвести до поширення інфекції та посилити запалення. Ячмінь має самостійно дозріти і прорватися, після чого почнеться процес загоєння.

Медикаментозні засоби

Якщо ячмінь не проходить протягом кількох днів, можна використовувати антибактеріальні мазі або краплі для очей, призначені лікарем. Ці засоби допоможуть впоратися з інфекцією і допоможуть запобігти ускладненням.

Джерело: 5692.com.ua

У Запоріжжі судитимуть злочинне угруповання, яке через телеграм-канал реалізовувало психотропну речовину «PVP»

За даними слідства, житель Запоріжжя з кримінальним минулим розробив план збуту популярного серед наркозалежних громадян психотропу «PVP».