На Луганському напрямку загинув 28-річний кулеметник з Дніпропетровщини В’ячеслав Абділов

3 вересня 2024 року, захищаючи свободу та незалежність України, під час виконання бойового завдання обірвалось життя 28-річного воїна із Дніпропетровської області В’ячеслава Абділова. Трагедія сталася на Луганському напрямку у Сватівському районі.

У Дніпрі збираються на 6 днів перекрити рух по залізничному переїзду: подробиці

Через ремонтні роботи у Дніпрі планують на шість днів перекрити рух по залізничному переїзду 178 кілометру по вулиці Мукачівській. Роботи мають виконати з 8:00 17 вересня по 17:00 23 вересня.

На Донецькому шосе у Дніпрі мотоцикліст наїхав на пішохода: водій загинув

Вчора ввечері, 9 вересня, на Донецькому шосе сталася аварія. Там водій Suzuki наїхав на чоловіка, внаслідок чого загинув на місці події. Також постраждали пасажирка мотоцикла та пішохід, їх госпіталізували до лікарні.

На проспекті Миру у Дніпрі водій BMW збив 10-річного хлопця на пішохідному переході

Сьогодні, 10 вересня, на проспекті Миру у Дніпрі сталася ДТП. Там водій BMW на пішохідному переході збив 10-річного хлопця. Дитину госпіталізували до міської лікарні з множинними травмами.

У Кривому Розі 16-річний підліток вбив власну бабусю та підпалив її квартиру

Вчора, 9 вересня, до поліції надійшло повідомлення про пожежу в одній із квартир у Покровському районі Кривого Рогу. Під час гасіння вогню рятувальники виявили тіло 82-річної жінки з ознаками насильницької смерті.

Паста карбонара: рецепт смачної вечері в домашніх умовах

Паста карбонара – це одна з найвідоміших італійських страв, яка поєднує в собі вершковий соус, ароматний бекон і ніжні спагеті. Приготувати карбонару вдома легко, якщо дотримуватися простих кроків. Дізнайтеся, як створити це кулінарне диво у себе на кухні!

Інгредієнти

Для приготування пасти карбонара вам знадобляться:

  • 200 г спагеті;
  • 100 г бекону (гуанчале або панчетта);
  • 2 яйця;
  • 50 г твердого сиру (пекоріно або пармезан);
  • 1 зубчик часнику;
  • Сіль, перець за смаком.

Приготування пасти

Спочатку зваріть спагеті в підсоленій воді до стану «аль денте» (приблизно 7-8 хвилин). Не забудьте зберегти склянку води, в якій варилися макарони – вона знадобиться для соусу.

Готуємо соус

На сковороді обсмажте нарізаний бекон до хрусткої скоринки. У цей час збийте яйця з тертим сиром, додайте перець. Часник обсмажте з беконом, потім приберіть його, щоб залишити тільки аромат.

З'єднуємо інгредієнти

Злийте спагеті, додайте їх на сковороду з беконом. Влийте суміш яєць і сиру, швидко перемішуючи, щоб соус загус, але не перетворився на омлет. За необхідності додайте трохи води від макаронів, щоб соус був більш кремовим.

Домашня паста карбонара готова! Подайте її гарячою, посипавши додатковим сиром і свіжомеленим перцем. Насолоджуйтеся цією італійською стравою в затишку свого будинку.

Джерело: 5692.com.ua

В Україні створять «Міністерство повернення українців»

В Україні давно впровадили стратегію з повернення українців і розподілили роботу з її функціоналу серед кількох міністерств України.

На даний момент уряд хоче створити окрему команду людей, яка змогла б займатися цим питанням щодня.

Про це повідомляє 5692.com.ua.

Глава українського уряду Денис Шмигаль розповів, що ідея Міністерства повернення українців полягає в тому, що українцям, які сьогодні перебувають за кордоном, Україна бажає віддати особливу увагу. Таких українців наразі 7,5 мільйонів.

«Ми всі говоримо, якою є наша стратегія щодо повернення українців, і ця стратегія розподілена у функціоналі Мінекономіки, Мінреінтеграції, Мінсоцполітики, МЗС. У кожному міністерстві потроху стратегії розпорошено, і насправді вона не виділена як пріоритет. Ми хочемо пріоритезувати цю роботу в реальності», – повідомив Шмигаль.

Також він додав, що найголовніше в поверненні українців – це змотивувати їх.

Джерело: 5692.com.ua

Повільна смерть: чому не можна спати поруч із телефоном

Сучасні технології міцно увійшли в наше життя, і багато людей тримають телефон поруч навіть під час сну. Однак це може негативно позначитися на здоров'ї та якості відпочинку. Розглянемо, чому спати поруч із телефоном не рекомендується.

Випромінювання

Телефони випромінюють електромагнітні хвилі, які можуть впливати на організм. Хоча це випромінювання не настільки потужне, щоб спричиняти серйозні пошкодження, довгостроковий вплив може погіршити якість сну і спричинити головний біль або безсоння.

Порушення сну

Світло, що виходить від екрана телефону, пригнічує вироблення мелатоніну – гормону, який регулює сон. Навіть якщо телефон не використовується, його сповіщення, вібрації або індикатори, що світяться, можуть заважати глибокому сну і викликати пробудження.

Психологічна залежність

Знаходження телефону поруч із ліжком може посилювати психологічну залежність від гаджета. Це викликає бажання перевірити соцмережі або повідомлення перед сном, що збільшує рівень тривожності та робить засинання важчим.

Ризик перегріву та пожежі

Залишення телефону під подушкою або занадто близько до ліжка може призвести до перегріву пристрою, особливо якщо він заряджається. Це збільшує ризик загоряння або пошкодження гаджета.

Спати поруч із телефоном не рекомендується через можливий вплив електромагнітного випромінювання, порушення сну та ризик перегріву пристрою. Краще відкласти телефон подалі від ліжка для більш якісного

Джерело: 5692.com.ua

Збирався реалізовувати товари без акцизу: У Запоріжжі прокурори вилучили у місцевого мешканця тютюнову продукцію на майже 1,5 млн грн

За попередніми даними, чоловік планував реалізовувати тютюновий контрафакт через пункти роздрібної торгівлі Запоріжжя та області.