Заволодіння майже мільйоном гривень на демонтажу рейкових колій – підозрюється директорка товариства-підрядника

За даними слідства, на початку повномасштабного вторгнення директорка товариства уклала з одним із комунальних підприємств Запоріжжя договір підряду на виконання демонтажу рейкових колій та їх складових по вулицях Шевченківського району м. Запоріжжя. Проте ремонтні роботи були проведені силами та засобами іншого підприємства.

Довічне увʼязнення за спробу підпалу релейної шафи на залізниці: на Дніпропетровщині затримали двох підлітків

З лютого 2023 року Укрзалізниця зафіксувала більше 90 спроб підпалів релейних шаф зловмисниками, які співпрацюють з ворогом. Більшість паліїв правоохоронці затримують під час скоєння злочину або по гарячих слідах. Під час дії воєнного стану їм загрожує довічне ув’язнення.

Забила сусіда до смерті: запорізькі поліцейські затримали жінку за підозрою у вчиненні тяжкого злочину

Конфлікт між сусідами спалахнув під час розпиття алкогольних напоїв. Замість аргументів 40-річна жінка вирішила застосувати дерев’яну палицю й обух та нанесла сусідові удари по голові та тілу. Від отриманих травм чоловік помер.

Недосип: як швидко допомогти організму, якщо ви давно не спали

Недосип може серйозно вплинути на самопочуття і працездатність. Щоб допомогти організму відновитися після безсонної ночі, важливо дотримуватися кількох простих рекомендацій. Дізнайтеся, як швидко повернути енергію і відновити баланс.

Гідратація

Після недосипання організм відчуває стрес, і один із перших заходів – це пити більше води. Гідратація допомагає поліпшити обмін речовин, підтримати рівень енергії та усунути відчуття втоми. Почніть ранок зі склянки води і пийте протягом дня.

Легка фізична активність

Невелика зарядка або прогулянка на свіжому повітрі допоможуть поліпшити кровообіг і розбудити організм. Фізична активність активізує вироблення ендорфінів, що сприяє поліпшенню настрою та бадьорості.

Харчування

Після недосипу важливе збалансоване харчування. Їжте продукти, багаті білками і складними вуглеводами: яйця, горіхи, вівсянку. Уникайте жирної та важкої їжі, яка може додати організму навантаження.

Короткий сон

Якщо є можливість, спробуйте поспати 15-20 хвилин удень. Такий короткочасний відпочинок допоможе відновити енергію, не порушивши при цьому нічний режим сну.

Розслаблення та дихальні практики

Недосипання спричиняє стрес, тому розслаблення за допомогою глибокого дихання або медитації допоможе зняти напругу. Такі техніки зменшують рівень кортизолу, який може підвищитися через нестачу сну

Джерело: 5692.com.ua

Повний місяць 18 вересня: життя чотирьох знаків перевернеться з ніг на голову

Чотири знаки зодіаку зовсім скоро відчують особливий вплив повного місяця на своє життя. Відбудеться це вже завтра, 18 вересня.

Повний місяць 18 вересня принесе із собою сильну і масштабну хвилю енергії, яка зможе кардинально змінити життя деяких представників зодіакального кола.

Овен

Повний місяць для Овнів стане переломним моментом в особистому житті. У цей момент зростає можливість глибоких емоційних переживань, які змусять переглянути стосунки.

Рак

Раки – особливий знак, чутливий до всіх фаз Місяця. Повний місяць 18 вересня може принести їм абсолютно несподівані зміни в сім'ї. У цей час, найімовірніше, виникатиме бажання зануритися в минуле і переоцінити деякі зв'язки з родичами.

Водолій

Повний місяць принесе цьому знаку особливу напругу в дружбі. Він розкриватиме приховані конфлікти з друзями і колегами. Варто намагатися згладжувати кути.

Джерело: 5692.com.ua

Забезпечував ворога інформацією про розташування підрозділів ЗСУ на території Запоріжжя: судитимуть місцевого жителя

За даними слідства, житель Запоріжжя, підтримуючи російську військову агресію проти України, ініціативно інформував ворога про місця дислокації підрозділів ЗСУ.