Є загиблий та постраждалі: безпекова ситуація на Дніпропетровщині станом на вечір 18 вересня

Сьогодні, 18 вересня, ворог весь день ворог тероризував Нікопольщину. Бив з артилерії і дронами-камікадзе. Під ударом були Нікополь, Покровська та Марганецька громади. Загинув чоловік. Ще четверо людей постраждали, серед них – дитина.

Червона нитка на руці: священник розпровів, чому її не варто носити

Носіння червоної нитки на зап'ясті стало доволі поширеною практикою в сучасному суспільстві. Дехто переконаний, що цей аксесуар може захистити від вроків, негативної енергії і навіть допомогти залучити успіх у житті. Проте, таке повір'я викликає багато суперечок, зокрема, з боку християнства. Чому червона нитка на руці вважається негативним символом з точки зору церкви, і які її коріння та значення, розповіли на порталі 5692.com.ua.

Походження червоної нитки

Традиція носіння червоної нитки має стародавні корені і зустрічається в різних культурах світу. Вважається, що вона походить від обрядів, пов'язаних із давніми релігійними та магічними практиками. У давніх євреїв, наприклад, нитку використовували в різних ритуалах, щоб захистити від хвороб або відганяти зло. Червоний колір символізував кров, енергію життя, а нитка була засобом для спрямування цієї енергії на захист.

Подібні вірування також були поширені серед стародавніх семітських народів, які поклонялися Ваалові, богу родючості. У рамках ритуалів дітям прив'язували червону нитку на руку, щоб захистити їх від злих духів. Ці практики можна трактувати як магічні, оскільки вони мали на меті маніпулювати вищими силами з метою отримання захисту або благополуччя.

Християнська позиція щодо червоної нитки

Християнська церква негативно ставиться до будь-яких форм обрядовості, які не мають коренів у християнському вченні. Згідно з християнською доктриною, обереги, магічні ритуали чи амулети не можуть мати духовної сили, оскільки це суперечить вірі у єдиного Бога, який є джерелом захисту й благополуччя. Церква стверджує, що будь-які інші ритуали, пов'язані з магією чи оберегами, можуть вести людей до ідолопоклонства, яке вважається великим гріхом.

Священник Олексій Філюк розповів, що червона нитка є "гріховною". Він наголошує, що християни повинні відмовлятися від подібних практик, оскільки вони не мають жодного відношення до Бога і можуть навіть нести в собі загрозу для душі. священник закликав людей не покладатися на матеріальні речі, як-от обереги, для захисту від зла чи негативу, а замість цього зміцнювати свою віру і довіряти Богу.

Джерело: 5692.com.ua

Чому на зливному бачку дві кнопки: відповідь вас здивує

Сучасні унітази з двома кнопками на зливному бачку стають дедалі популярнішими. Ці кнопки виконують важливу функцію – вони допомагають економити воду та піклуватися про екологію. Дізнаємося, чому дві кнопки на бачку – це не просто зручність, а й спосіб зменшити споживання ресурсів.

Економія води

Основне призначення двох кнопок – регулювати кількість води, що зливається. Одна кнопка зливає меншу кількість води (зазвичай близько 3 літрів), а друга – більшу (близько 6 літрів). Таким чином, можна використовувати мінімальний обсяг води для видалення рідких відходів і більший для твердих. Це допомагає скоротити споживання води та зменшити рахунки за комунальні послуги.

Турбота про екологію

Системи з двома кнопками не тільки економлять воду, а й знижують навантаження на водні ресурси планети. Використання мінімального об'єму води під час кожного зливу допомагає зменшити водоспоживання, що важливо в умовах глобальних кліматичних змін і дефіциту прісної води в деяких регіонах.

Зручність і гнучкість

Дві кнопки на зливному бачку також дають більше контролю і гнучкості у використанні. Ви можете вибрати відповідний режим залежно від необхідності, що робить користування туалетом більш раціональним і зручним.

Джерело: 5692.com.ua

Криворізькі правоохоронці затримали місцевого жителя за спричинення тяжких тілесних ушкоджень

Під час конфлікту 38-річний нападник вдарив знайомого ножем у груди, після чого пішов відпочивати додому. Злочин стався 14 вересня біля одного з будинків у Центрально-Міському районі міста.

Мер привітав працівників ДСНС з Днем рятівника

З нагоди Дня рятівника Мер Камʼянського Андрій Білоусов привітав з професійним святом працівників пожежно-рятувальних підрозділів Кам’янського району.

Спільно із заступником начальника Головного управління ДСНС України у Дніпропетровській області полковником служби цивільного захисту Анатолієм Сугаком та заступником начальника Кам’янської РВА Олегом Карнацьким він вручив нагороди рятувальникам, які, ризикуючи власним життям, рятують інших, ліквідовують пожежі, надзвичайні ситуації та наслідки ворожих обстрілів, залишаючись відданими своїй справі.

Вшанували пам’ять Героїв-рятівників, які загинули в боях з ворогом, ставши пліч-о-пліч із воїнами ЗСУ на захист Батьківщини.

"Бажаємо всім українським рятівникам міцного здоров’я, спокійних чергувань та скорішої Перемоги", – написав мер.

Джерело: 5692.com.ua

Сотні тисяч українців відмовляються від громадянства: нардеп прокоментував

Народний депутат Микола Княжицький повідомив, що українці масово відмовляються від громадянства.

Згідно з його словами, заяв про відмову вже сотні тисяч.

«Ми маємо катастрофу, тому що спочатку ми робили багато помилок, коли цим людям не надавали консульські послуги, зараз навпаки нібито намагаємося надати і маємо на це причину», – повідомив нардеп.

Він також додав, що це вже початок справжньої демографічної кризи.

«У Німеччині отримують сірий паспорт. Є люди, які давно були за межами України і мали по два паспорти. У нас є реальна демографічна катастрофа», – підсумував нардеп.

Джерело: 5692.com.ua