Опади у вигляді дощу з мокрим снігом будуть частими: народні синоптики дали прогноз погоди на останній місяць зими

За попередніми прогнозами лютнева погода не відзначатиметься аномальними потепліннями чи сильними морозами. Погодні умови в останньому зимовому місяці прогнозуються бути "м'якими", як і в першому, хоча все ж короткочасні похолодання та снігопади теж можуть мати місце.
Прогноз синоптичних ресурсів
Gismeteo повідомляє (середні дані для Києва), що лютий свою грізну назву точно не виправдає. Більшою мірою температура коливатиметься на нулі, з невеликими спадами та підйомами. Незважаючи на це, на початку місяця ймовірні морози -4… -7 вдень. До кінця лютого сильні морози не прогнозуються. Опади будуть частими, але здебільшого це буде дощ з мокрим снігом.
Подібний прогноз на останній зимовий місяць дає і ресурс Accuweather. Ні сильних та скрипучих морозів, ані великих потеплінь. Хоча сильні снігопади можуть завітати до українців на початку лютого.
Що говорять народні синоптики
У книзі Леоніда Горбаня "Погода до 2030 року" зазначається, що лютий буде мінливим. Скрипучі морози передбачаються 3-4 лютого, а також з 21 лютого і до кінця зими. В інші частини місяця прогнозується відлига чи помірні морози.
У прогнозі синоптика Стаса Щедріна, морозами характеризуватиметься кінцівка січня та на початок останнього місяця зими в нашій рідній Україні, а ось друга частина лютого обіцяє бути теплою.

До 5-7 лютого очікуємо на прохолодний характер погоди. По всій країні температура повітря вдень впаде до -4… -6 градусів та до -7… -9 градусів морозу вночі, а місцями навіть до -14 градусів. Водночас суттєві опади малоймовірні, лиш на заході України періодично пролітатимуть снігопади, – зазначив народний синоптик.

Друга декада останнього місяця зими (11-20 числа) принесе нам опади (переважно дощ і мокрий сніг), але температурний режим здебільшого обіцяє бути вищим нуля.
А ось остання декада місяця (21-28 лютого) буде ідентична з початком першого місяця весни. Тепло пануватиме в цей час на просторах нашої країни, а температура сягатиме від -2 до +7 градусів вночі та до -2… +14 градусів вдень залежно від регіону.
Метеорологи передбачають м'який лютий
Віра Балабух, заввідділенням прикладної метеорології та кліматології УкрДМІ ДСНС та НАН України, зазначає, що фінальний зимовий місяць буде не дуже холодним і буде нагадувати нам погоду в грудні 2022 року. А звання найхолоднішого напевне отримає січень.
У лютому буде не дуже холодно: середня за місяць температура повітря коливатиметься від +2 на півдні України до -2 – на північному сході.
Читайте також: Вимкніть ці пристрої із розетки вночі, щоб економити електроенергію: яка побутова техніка споживає електрику навіть в не працюючому стані
Як урятувати черствий хліб: прості лайфхаки від досвідчених домогосподарок
Джерело: 5692.com.ua