Монобанк заблокує рахунки багатьох клієнтів: у чому причина та кого торкнеться

У Monobank почастішали випадки шахрайств і підозрілих операцій. Саме тому компанія вирішила блокувати рахунки, де помічені нестандартні для користувача дії. Про це повідомив співзасновник банку Олег Гороховський.
Скільки шахраям вдалося заробити на клієнтах Monobank
Як зазначив Олег Гороховський, протягом останніх 5 місяців цього року аферисти нажилися на клієнтах Monobank на суму більш ніж 111 мільйонів гривень. Задля протидії таким випадкам фінансова установа блокуватиме всі транзакції, де не присутні дані фізичної картки в Африці (окрім ПАР, Південної Африки, Єгипту та Марокко).
Варто зазанчити, що правоохоронці й сам банк неодноразово попереджали громадян про шахрайські схеми й закликали людей бути уважними. Однак українці продовжують масово потрапляти в лапи шахраїв. І хоч близько 80% злочинним випадкам вдається запобігти, кількість постраждалих від онлайн-шахрайства залишається доволі великою.
Найпоширеніші випадки шахрайства
Останнім часом все частіше стаються випадки, коли українці нібито допомагають волонтерам, але ці гроші насправді не спрямовуються на обіцяну зброю або інші військові потреби, необхідну для забезпечення ЗСУ, а йдуть прямо в руки шахраям.
Найпоширеніші шахрайські схеми цього року виглядють так:

соціальна інженерія;
несанкціонований доступ до інформації або систем зберігання інформації;
фальшиві збори коштів або волонтерські ініціативи;
виманювання даних;
втрата карти або девайса.

У Monobank закликають українців бути пильними й не залишати свої банківські дані на ненадійних сайтах. Також у компанії нагадали не повідомляти свої пін-коди "працівникам" банку, бо вони ніколи не запитають конфіденційну інформацію.
Джерело: 5692.com.ua