Монета із зображенням ЗРК Patriot: у Нацбанку показали нові 10 гривень

У п'ятницю, 4 серпня Нацбанк України представив нову монету. Її номінал – 10 гривень, а на реверсі зображена одна з найпотужніших у світі система протиповітряної оборони – ЗРК Patriot.
Про цю новину Національний банк України повідомив на своїй офіційній сторінці.
Монета із зображенням американського зенітно-ракетного комплексу стала вже третьою в серії "Збройні сили України". У жовтні 2022 року було випущено першу монету з цієї серії – на її реверсі було зображено військовослужбовців тероборони, а в травні 2023 року Нацбанк презентував монету із зображенням емблеми Сил підтримки Збройних Сил України.

Монета, випущена в серпні і присвячена протиповітряній обороні, не є колекційною. Загальний тираж становитиме 10 мільйонів примірників, монета перебуватиме у вільному обігу. У Національному Банку розповіли, що 10 мільйонів штук із ЗРК становитимуть 6% від загальної маси монет номіналом 10 гривень в Україні.
Нагадаємо, що зенітно-ракетний комплекс Patriot – одна з систем, яка використовується українською армією в боротьбі з російськими ракетами.
Цей комплекс у змозі збивати балістичні ракети, такі, як, наприклад, Іскандер-М. На озброєнні армії Сполучених Штатів Patriot стоїть з 1982 року, в бою його було вперше застосовано під час війни в Перській затоці в 1991 році.
Джерело: 5692.com.ua