Спати з відкритими вікнами не можна навіть улітку: причина, про яку ви не здогадувалися

Багато людей люблять спати з відкритими вікнами, особливо – влітку. У цьому є свої плюси – не так спекотно і достатня кількість свіжого повітря.
Однак, як виявилося, такий вид сну може призводити до неприємних наслідків, про них ми розповімо далі.
Чому не можна спати з відкритим вікном
В університеті Йоганна Гутерберга було опубліковано дослідження, згідно з яким звичка залишати вікна відчиненими негативно позначається на здоров'ї людини. 
Річ у тім, що шум нічної вулиці та транспорту людина чує і сприймає на підсвідомому рівні навіть під час фази глибокого сну.
Гучний і масштабний шум уночі, особливо – в будинках, які розташовані біля проїжджої частини, призводить до порушення природного внутрішнього годинника людини (біоритмів). Ця система, своєю чергою, допомагає регулювати роботу всіх внутрішніх органів і контролює процеси метаболізму.
Заключний висновок дослідження був наступним – часті переривання сну шумом і дуже короткий сон – можуть збільшувати ризик недуг серцево-судинної системи в майбутньому. Також нічний шум піднімає тиск і збільшує вироблення гормонів стресу, а поганий сон, своєю чергою – призводить до тривожних розладів і часом навіть до депресії.
Джерело: 5692.com.ua