Цифровізація, а не збільшення кількості призовників: міністр оборони пояснив, що дасть змогу посилити мобілізацію

Мобілізацію буде посилено вже в жовтні поточного року, але зроблено це буде не шляхом збільшення кількості мобілізованих, а за допомогою впровадження цифровізації. Про це нещодавно повідомив міністр оборони України Олексій Резніков.
Цифровізація в нашій країні проводиться для оптимізації обміну інформацією між відомствами, задіяними в процесі мобілізації. Тепер під час визначення придатності військово-лікарські комісії отримають можливість використовувати електронні документи.
Впровадження цифровізації дасть змогу територіальним центрам комплектування не проводити додаткових кампаній і при цьому залучати до служби більшу кількість призовників.
Олексій Резніков також пояснив, що мобілізація в нашій країні триває з лютого минулого року і проводиться вона згідно з паном, затвердженим парламентом і Генеральним штабом. Збільшувати чисельність призовників наразі немає необхідності, вважає міністр. З правового погляду ресурс є, і в додаткових кампаніях немає потреби. Планка найближчим часом підвищуватися не буде, але поповнення українська армія все ж потребує.
Таким чином, збільшуватися буде не план, а ефективність уже чинних заходів. Буде проведено тотальну цифровізацію військових комісаріатів, її результати стануть зрозумілі вже цієї осені.

Ми очікуємо, що в жовтні на 90% ми вийдемо на зрозумілий рівень цифровізації центрів комплектації, – сказав міністр оборони.
Джерело: 5692.com.ua