Зверніть увагу на цю папку: куди дівається пам’ять у телефоні

Час від часу майже кожен користувач смартфона стикається з тим, що пристрій починає працювати повільніше. Перше, на що потрібно звернути увагу в цьому випадку – пам'ять телефону.
Можливо, вона майже повністю заповнена. І, насамперед, варто зазирнути в папку, яку відкривають дуже рідко – називається вона "Інше".
Папка "Інше" – що в ній зберігається
Можна помітити, що розмір даних у папці "Інше" вже досяг кількох гігабайтів. Але користувач навряд чи використовував цю папку для збереження даних. То звідки ж беруться гігабайти, що заповнили непримітну папку?
У цей розділ система відправляє дані, які не змогла ідентифікувати, як такі, що підходять для будь-якої конкретної папки. У цьому розділі можуть зберігатися:

записи, тести, замітки, створені в спеціальних додатках;
файли, що утворюються в результаті помилок і збоїв;
невдалі резервні копії;
певні типи файлів-дублікатів;
прихований кеш;
файли нестандартних форматів;
файли, що з'явилися внаслідок невдалих оновлень.

Як очистити пам'ять
Потрібно зазначити, що "Інше" – це цілий розділ, тому вміст може зберігатися не в одній папці. Щоб очистити пам'ять, можна скористатися найпростішим способом – кнопкою очисти, яка зазвичай розташована в розділі "Сховище" або "Пам'ять".
Папки "Android/obb" і "Android/data"
Ще один спосіб очищення:

зайти в диспетчер пристроїв, знайти "Android/obb";
знайти файли, які містять "com.", ім'я розробника та назву програми;
видалити ці файли та папку "Android/data".

Сторонні додатки
Третій спосіб очищення розділу "Інше" – це використання сторонніх пропозицій. Серед безкоштовних програм для цих функцій найпопулярнішими та найпростішими є "DiskUsage", "Storage Analyzer & Disk Usage" та "Amaze File Manager".
Джерело: 5692.com.ua