Правила прийняття на роботу військовозобов’язаних чоловіків: які документи знадобляться при працевлаштуванні

Загальна мобілізація, яку було оголошено в нашій країні після початку повномасштабного вторгнення рф, триває. Її проведення регулюється постановою №1487, схваленою Кабінетом міністрів.
Які умови прийому на роботу військовозобов'язаних чоловіків діють на сьогодні, журналістам пояснили співробітники Чернівецького територіального центру комплектування.
У військкоматі нагадали, що резервістів, призовників і військовозобов'язаних приймають на роботу лише в разі, якщо вони перебувають на обліку в ТЦК.
Також співробітники військового комісаріату розповіли, що роботодавець зобов'язаний перевіряти наявність військово-облікових документів у всіх чоловіків віком 18-60 років. У разі прийняття на роботу призовника роботодавець має перевірити наявність приписного свідоцтва, у військовозобов'язаних – наявність тимчасового посвідчення або військового квитка.
Незалежно від форми власності всі підприємства та навчальні заклади зобов'язані виконувати законодавство, що регламентує правила військового обліку.
У військовому комісаріаті зазначили, що за порушення законодавства про оборону, мобілізаційну підготовку та мобілізацію, а також за порушення правил воєнного обліку всі підприємства, установи та організації несуть відповідальність згідно із законом.
Джерело: 5692.com.ua