Як правильно їсти пельмені: запам’ятайте ці правила, щоб не схибити

Правила етикету, які стосуються подачі та вживання пельменів, знають далеко не всі любителі цієї страви. Поширена помилка більшості господинь – класти до тарілки з пельменями виделку.
Наколювати пельмені на виделку, а потім ще й відкушувати половину – не просто не культурно, а й небезпечно, адже гарячий бульйон може бризнути на одяг або скатертину. Згідно правил етикету, пельмені слід їсти, використовуючи два столових прилади.
Ось як їсти пельмені правильно
Першим столовим приладом при подачі страви має бути ложка
Якщо у подачу пельменів входить м'ясний бульйон, що вважається класичною подачею, то до страви обов'язково подається ложка. Заведено спочатку з'їсти бульйон, а потім приступити до самих пельменів. Для такої подачі пельмені мають бути маленького розміру, щоб легко вміщатися на столовій ложці.
При подачі пельменів у бульйоні в горщиках, також потрібна ложка. Найкрасивішою подачею є пельмені у супниці. У такому разі всі вироби ставлять на стіл, а потім розкладають по тарілках із використанням ложки.
Другим столовим приладом є виделка
Пельмені великого розміру або смажені пельмені, які подаються з різними соусами, їдять тільки виделкою. Ніж при цьому не використовується. За правилами, такі пельмені наколюють на виделку і з'їдають цілком, не надкушуючи.
У разі, якщо вироби надто великі, допустимо акуратно розділювати їх навпіл на тарілці, використовуючи виделку. Тоді можна спочатку вмочати поділений пельмень у соус, а після цього вже класти його до рота.
Джерело: 5692.com.ua