Пентагон розробляє штучний інтелект для військових цілей

Пентагон активно працює над розробкою власного штучного інтелекту, який буде служити підтримкою для армії. Про це повідомив голова Індо-Тихоокеанського командування Збройних сил США адмірал Джон Акіліно. За даними Bloomberg, ця ініціатива виникла у зв'язку зі зростаючою загрозою з боку Китаю.
Що відомо
Заступниця голови Пентагону Кетлін Хікс заявила, що штучний інтелект допоможе вирішити низку військових проблем. Вона також наголосила на тому, що "противники визнають силу американських військових при командуванні та контролі, здатність виконувати місії та спрямовувати сили".
Зазначається, що на даний момент ведеться розробка кількох платформ штучного інтелекту пришвидшується з метою покращення зв'язку між командним складом на різних рівнях та прискоренням процесу аналізу даних, які передаються до штабу військ США.
За словами Хікс, Пентагон вже має понад 800 проєктів зі штучного інтелекту та "очевидно прискорює" свої зусилля щодо розвитку цієї технології, спостерігаючи "щомісячні поліпшення".
Раніше, у серпні, Міністерство оборони США оголосило про створення оперативної групи "Lima", призначеної для дослідження та створення генеративного штучного інтелекту. Цей новий підрозділ буде працювати над інтеграцією технологій ШІ в систему безпеки країни.
Пентагон також вимагає від технологічних корпорацій звітності про розробки в галузі штучного інтелекту. Головний офіцер Пентагону з цифрових технологій і штучного інтелекту Крейг Мартелл закликає технологічні гіганти поділитися інформацією про структуру свого програмного забезпечення для ШІ. Він зазначає, що це не вплине на права на інтелектуальну власність корпорацій, але забезпечить військовому відомству "комфортну і безпечну" інтеграцію цих технологій.
Джерело: 5692.com.ua