Залежність від інтернету: українці розповіли, чи можуть обійтися без соцмереж і звязку

Сучасний світ заснований на нових цифрових технологіях та можливостях штучного інтелекту. І цей світ дуже сильно змінив наше сприйняття звичайного життя та щоденних ритуалів. Інтернет став необхідністю для багатьох і визначив нашу поведінку та звички. Згідно з опитуванням, проведеним у рамках кампанії "everyone.connected" за дорученням Vodafone, сучасна людина виконує неймовірну кількість онлайн-завдань протягом дня, використовуючи різноманітні "розумні гаджети".
Чи можуть українці обійтися без інтернету
Середньостатистична людина проводить на Інтернеті близько дев'яти сеансів на день, перевіряючи соціальні мережі, записуючись на зустрічі та споживаючи велику кількість контенту, включаючи відео та музику.
Ця залежність від Інтернету стала настільки сильною, що 54% опитаних визнали, що їм важко уявити свій день без підключення до мережі та можливості виконувати щоденні "онлайн-ритуали". Якщо доступу до Інтернету зникне через недостатню кількість пам'яті на пристрої, відсутність сигналу або недостатній рівень заряду батареї, то стрес виникне у 41% людей, відчуття ізольованості у 31%, та тривожність у 29%.
Дослідження також вказує на те, як сильно зв'язок з Інтернетом впливає на наші щоденні справи та відносини. За допомогою стабільного Інтернет-з'єднання 57% опитаних керують своїми фінансами, а 54% вважають, що це допомагає їм бути успішними у виконанні щоденних завдань. Водночас, для 39% людей щоденний контакт з друзями та родиною через Інтернет є важливішим за фізичні вправи, а для 29% – навіть важливішим за спілкування.
Джерело: 5692.com.ua