Як перевірити якість сиру і вмить виявити підробку: 2 простих та надійних способи

Усім відомо, що кисломолочний сир – поживний і смачний продукт, одне з найкращих джерел кальцію та протеїну. Купуючи його, ми сподіваємось отримати користь для організму. Проте це можливе лише за умов, що сир свіжий та натуральний.
Справжній натуральний сир не має містити жодних добавок. Він має бути білого або кремового кольору, з однорідною консистенцією та приблизно однаковими за розміром крупинками. Але недобросовісні виробники нерідко домішують до сиру різні добавки, щоб збільшити його вагу, надати продукту товарного вигляду.
Найбільш розповсюджені добавки – крохмаль та рослинні жири. Проте існують прості способи, які дозволяють швидко перевірити сир на підробку за допомогою підручних засобів.
Як перевірити, чи є в сирі рослинні жири
Наявність рослинних жирів легко перевіряється за допомогою такого методу:

налити у склянку теплу воду;
додати чайну ложку сиру;
ретельно перемішати і залишити на пару хвилин.

Далі потрібно подивитись на результат: якщо на поверхні рідини є жирні плями, це означає, що в сирі домішані рослинні жири. Вживати такий продукт небажано.
Як перевірити наявність крохмалю в сирі
Для того, щоб дізнатись, чи міститься в продукті крохмаль, потрібно провести експеримент з йодом. Для цього слід взяти ложку сиру і капнути на нього 2-3 краплі йоду.
У разі, якщо продукт набув синьо-фіолетового відтінку, вживати його не варто, адже це свідчить про наявність крохмалю. Якщо йод на сирі залишається світло-жовтим – це натуральний продукт, який можна сміливо вживати в їжу.
Джерело: 5692.com.ua