Зимовий режим для металопластикових вікон: як встановити його самостійно

Незважаючи на популярність металопластикових вікон, які встановлені у великій кількості квартир українців, не всі вміють користуватися ними правильно.
Буває так, що нове вікно, встановлене зовсім недавно, "підводить" господарів – зі стиків дме, здається, вікно не прилягає щільно до рами. Справа тут зовсім не у вікні – у більшості випадків проблема вирішується просто – переведенням вікна в зимовий режим.
Навіщо переводити металопластикові вікна в зимовий режим
Усім, у кого встановлені металопластикові вікна, необхідно знати – різниця між зимовим і літнім режимом вікон полягає саме в щільності закривання стиків швів. Також потрібно враховувати, що, як правило, монтажники встановлюють металопластикові вікна в нейтральний режим, і в міру зміни погодних умов регулювати їх можна самостійно.
У зимовому режимі вікна максимально щільно прилягають до рами, що практично повністю виключає проникнення холодного повітря з вулиці. Якщо зі стиків все ж дме – це означає, що під час встановлення було допущено порушення технології.
Інструкція
Для переведення вікна в зимовий режим знадобиться шестигранний ключ, який підходить для ексцентриків, встановлених на вікнах. Ексцентрики – це притиски, розташовані по периметру стулки вікна.
За допомогою шестигранника потрібно підкрутити ексцентрики таким чином, щоб позначка на них була спрямована в бік вулиці. Якщо позначка спрямована в бік квартири – це означає, що вікно перебуває в літньому режимі. Позначка на притиску зроблена спеціально для того, щоб можна було регулювати режим.
Перевірити, чи все зроблено правильно, дуже легко – потрібно вставити між стулкою і рамою аркуш паперу, закрити вікно і спробувати витягнути аркуш. Якщо зробити це не вдається, значить, вікно відрегульовано правильно.
Джерело: 5692.com.ua