Нафтогаз звернувся до українців із важливим попередженням щодо сплати рахунків та заборгованості

Клієнти ТОВ ГК "Нафтогаз України" мають коректно проводити оплату за спожитий газ, у відповідності до встановлених правил. Завдяки цьому вдасться уникнути непорозумінь та заборгованостей, яких насправді споживач не має.
У пресслужбі компанії повідомили, яких помилок часто припускаються українці, через що навіть сумлінним споживачам, які вчасно сплачують рахунки, можуть нарахувати борг.
Помилкове нарахування заборгованості можливе в разі, якщо споживач не вказує у призначенні платежу свій особовий рахунок. Тоді, за словами представників Нафтогазу, гроші не потрапляють на рахунок компанії, а зберігаються "до з'ясування".
Якщо така ситуація трапилась, потрібно скласти акт звіряння розрахунків з постачальником послуг, тобто з Нафтогазом. Завдяки цій процедурі компанія зможе переконатися, що всі здійснені оплати зараховані саме на особовий рахунок клієнта. Для цього споживач має надати документи для підтвердження оплат, і тоді вони будуть перенесені на його особовий рахунок.
Крім того, у компанії попередили, що нерідко заборгованості виникають через те, що споживачі не передають вчасно показання лічильників. У таких випадках оператори газорозподільних мереж передають постачальнику не фактично спожитий обсяг газу, а розрахунковий.
Щоб позбутись таких боргів, споживач має передати показання лічильника або викликати контролера для здійснення контрольного зняття показань приладу обліку. Далі в наступному місяці постачальник отримає скориговані покази, що відповідають реальному споживанню, та спишуть заборгованість.
Джерело: 5692.com.ua