Не залишайте оплачені чеки в магазині: ними можуть скористатися шахраї

Касовий чек – це документ, який підтверджує, що ви дійсно придбали товар в цьому магазині. Багато покупців не забирають чеки після покупок, залишаючи їх на касі або кидаючи в смітник прямо в магазині. Проте робити так не варто. Справа не тільки в тому, що з чеком у разі невдалої покупки буде легше повернути товар. Є і більш вагомі причини.
Чому чеки потрібно завжди забирати
У супермаркетах та невеликих магазинах нерідко трапляються ситуації, коли касири "помилково" пробивають зайвий товар або невірну кількість одиниць товару. Якщо ви, наприклад, купляєте багато різних продуктів, помітити різницю без перевіряння чеку доволі складно. І довести потім свою правоту буде проблематично.
Крім того, якщо чек опиниться в чужих руках, ним можуть скористатись для реалізації злочинних схем. Наприклад, злодії здатні винести такий самий товар з магазину або сказати, що він був придбаний в іншому місці. Особисто для вас це нічим не загрожує, однак тим самим ви несвідомо можете допомогти злочинцям.
Нашкодити вам здатні шахраї, які за допомогою чеку, що підтверджує безготівкову оплату товарів, дізнаються деяку інформацію про вашу банківську картку. Зокрема, у чеку зазначаються чотири цифри номера картки. Звісно, за допомогою тільки цих даних шахраї не зможуть скористатись вашими грошима, але певні ризики все ж існують.
Наприклад, якщо шахраям вдасться також дізнатись ваші контактні дані, вони можуть зв'язатись по телефону, представившись співробітниками банку, і спробувати вивідати більш докладну інформацію. Тоді вже ваші кошти опиняться в небезпеці.
Тому заради своєї фінансової безпеки краще забирати чеки і зберігати їх вдома.
Джерело: 5692.com.ua