До вас хоче повернутися колишній: психологи назвали 5 причин, чому це відбувається

Рідко можна зустріти людину, яка не стикалася із спробами колишнього партнера повернутися в її життя. Зазвичай, це доволі заплутані ситуації, особливо, якщо ви вже рухаєтеся вперед і побудували нове щасливе майбутнє. Психологи розповіли, чому колишні чоловіки та жінки вирішують повертатися.
1. Інтим
Однією з головних причин повернення колишнього партнера може бути бажання задовольнити свої інтимні потреби. Після розставання він або вона може не знайти нових стосунків, і ви, як колишня чи колишній, стаєте легкодоступним і безпечним варіантом. Обов'язково важливо визначити, чи повертається людина через любов, чи лише через бажання інтимного задоволення.
2. Самолюбство
Розставання може пошкодити самооцінку людини. Саме тому чоловікам і жінкам іноді потрібно вас повернути, щоб відчути себе важливими і сильними. Це може бути невеликою грою на відчуття гідності, але важливо пам'ятати, що відносини мають ґрунтуватися на взаємній повазі та цінності.
3. Звичка
Після розставання людям доводиться виходити із зони комфорту, і не кожен готовий до цього. Колишні відносини – це відома територія, де все зрозуміло і прогнозовано. Тому деякі чоловіки та жінки можуть повертатися за звичкою, бо їм лінь впоратися з невідомістю нових стосунків.
4. Сумніви
Іноді розрив відбувається в результаті емоційного вибуху, і після затишшя людина може зрозуміти, що насправді ви їй потрібні. Не завжди це виражено в почуттях кохання; це може бути обумовлено сумнівами чи невпевненістю у власних рішеннях.
5. Самотність
Деякі люди просто не вміють жити самі. Їм нудно та страшно, і вони можуть спробувати повернутися до вас, щоб заповнити цю пустоту у своєму житті. Важливо розрізняти повернення через самотність від повернення через реальні почуття.
Джерело: 5692.com.ua