Чому в холодильнику неприємний запах: 5 найпоширеніших причин

Якщо всередині холодильника з'явився неприємний запах, він не лише розповсюджується в приміщенні під час кожного відкривання, а й негативно позначається на продуктах, які в ньому зберігаються. Як зазначають експерти, найчастіше така проблема виникає через погані звички, яких варто позбутися.

Тривале зберігання їжі

Звичка тримати в холодильнику залишки їжі, поки вони не зіпсуються та стануть непридатними для вживання. Навіть крихти старої страви здатні спричинити відчутний неприємний запах, який поглинатимуть свіжі продукти. Тому слід регулярно проводити ревізію їжі в холодильнику.

Нечасте миття

Холодильник потребує не лише щотижневого вологого прибирання, а й регулярного повного розморожування та ретельного миття. Таке генеральне прибирання слід проводити 1-2 рази на рік. Крім того, слід якнайшвидше прибирати крихти, розливи, плями від напоїв та їжі на поличках холодильника.

Відсутність засобу для дезодорування

Щоб запобігти появі поганого запаху, слід тримати в холодильнику засіб для дезодорування, який поглинатиме сторонні аромати. Найкраще для цього підходить харчова сода, яка не лише ефективно очищує холодильник від неприємних запахів, а й усуває зайву вологість. Крім соди можна використовувати активоване вугілля, суху кавову гущу, цитрусові шкірки.

Використання пластикових контейнерів для їжі

Багато хто зберігає їжу в пластикових контейнерах, адже це зручно та дозволяє економніше використовувати простір у холодильнику. Але такий посуд може посилювати неприємний запах, тому що з пластику він вимивається гірше. Тому краще замінити пластикові ємності для срав на скляні.

Зберігання їжі у відкритій посуді

Це також поширена звичка, яка призводить до того, що неприємний запах тримається всередині холодильника постійно. Усі страви варто зберігати у герметичному посуді з щільними кришками.

Джерело: 5692.com.ua