Нічна атака на Дніпропетровщину: ППО збила над областю дві російські ракети

У ніч проти 9 липня 2023 року Дніпропетровська область знову стала ціллю російської ракетної атаки. Проте, завдяки ефективній роботі сил і засобів протиповітряної оборони України, над регіоном були успішно знищені дві ракети. Про це повідомив керівник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергій Лисак.

Нічна ракетна атака

Атака відбулася ближче до опівночі, коли в області була оголошена повітряна тривога. Мешканці Дніпра повідомляли про гучні вибухи, які було чути в різних районах. Командування Повітряних сил України заявило про фіксацію руху ворожої ракети у бік міста. Попри гучні звуки вибухів, офіційних повідомлень про будь-які "прильоти" або наслідки атаки не було.

Інші російські атаки по регіону

Учора ввечері та вранці окупанти також били по Нікопольщині. Внаслідок цих атак постраждала 79-річна жінка. За словами Сергія Лисака, ворог атакував дронами-камікадзе та важкою артилерією. Під удар потрапили Нікополь, Покровська та Мирівська громади. Внаслідок обстрілів була пошкоджена інфраструктура, зокрема п'ятиповерхівка, приватний будинок та дві автівки.

Масовані атаки на українські міста

Ці атаки є частиною ширшої кампанії російських окупантів, спрямованої на завдання шкоди українським містам і мирному населенню. Нагадаємо, що 8 липня рф завдала масованого ракетного удару по містах України, запустивши загалом 38 ракет. Завдяки роботі української системи протиповітряної оборони вдалося збити 30 повітряних цілей. Під удари потрапили Київ, Кривий Ріг, Слов'янськ, Краматорськ та Дніпро.

Джерело: 5692.com.ua