Які банани в жодному разі не можна купувати: вони можуть бути отруйними

Банани – смачні та корисні для здоров'я фрукти, які подобаються і дітям, і дорослим. Проте експерти з безпеки харчування рекомендують уважно ставитися до вибору бананів, оскільки деякі плоди можуть містити небезпечні речовини.

Які банани небезпечні для здоров'я

За словами експертів, усі екзотичні фрукти перед потраплянням на прилавки магазинів проходять обробку пестицидами. Завдяки цьому плоди "переживають" тривале транспортування в різні куточки світу, довше зберігаючи привабливий вид і смакові якості.

Проте недобросовісні виробники нерідко не дотримуються стандартів та використовують дешеві хімікати у великій концентрації. Через це плоди можуть бути дуже небезпечними для здоров'я.

Експерти розповіли, за якими зовнішніми ознаками можна виявити фрукти, які становлять загрозу для здоров'я:

  • липка сяюча шкірка;
  • ребриста поверхня;
  • різні зовнішні недоліки – тріщини, вм'ятини, темні плями.

І навпаки, якщо банани мають гладку матову поверхню, жовтого чи трохи зеленуватого кольору, вони є цілком безпечними для здоров'я.

Чи можна їсти почорнілі банани

Якщо шкірка банана чорна – це значить, що він перестиглий. Експерти говорять, що такі плоди можна вживати в їжу, але тільки в тому разі, якщо на них відсутня гниль та пліснява. Вживання плодів з ознаками псування загрожує отруєнням.

Крім того, чорні банани доволі важко перетравлюються і мають підвищений вміст цукру. Тому такі банани можуть збільшити артеріальний тиск, спричинити різкий стрибок цукру в крові, погано впливають на здоров’я печінки.

Джерело: 5692.com.ua