“Не може бути якогось виділення”: в Міноборони розповіли про наслідки для українців за кордоном, які не оновили дані до 16 липня

Українським військовозобов'язаним громадянам, які не оновлять дані для ТЦК через додаток "Резерв+" протягом встановленого терміну, загрожує адміністративна відповідальність.

Про це завила заступниця міністра оборони України Катерина Черногоренко, пише Фокус.

За словами Черногоренко, таких порушників також штрафуватимуть, хоча й притягнути до відповідальності в іншій країні їх важче.

На жаль, немає однозначного інструменту, яким чином це реалізувати. Тому що створюється постанова про адміністративне правопорушення, постанову має ухвалити людина, вона має сплатити штраф, — пояснила вона.

Заступниця міністра зазначила, що українці, які проживають в інших країнах, зберігають зв'язок із державою, тому вони мають виконувати свої конституційні обов'язки. На думку Черногоренко, це буде справедливим.

Тут не може бути якогось виділення. Все так само — адміністративна відповідальність. Просто державі буде трошки складніше реалізувати це. З огляду на те, що люди змушені були покинути свою державу, — сказала представниця Міноборони.

Крім того, Черногоренко додала, що застосунок "Резерв+" доступний для використання у 176 країнах. Тому "навіть в Антарктиді" у чоловіків є можливість оновити свої дані, до того ж такий спосіб є дуже зручним.

Джерело: 5692.com.ua