Нічна атака на Україну: ППО знищила 1 ракету та 9 “шахедів”

У ніч на 29 липня армія рф здійснила чергову атаку на Україну, використовуючи керовану авіаційну ракету та ударні безпілотні літальні апарати типу Shahed. Атака була спрямована на декілька областей. Утім, українські сили протиповітряної оборони успішно знищили більшість ворожих повітряних цілей.

Засоби атаки

Армія рф використала для атаки України наступні засоби:

  • керовану авіаційну ракету Х-59/Х-69: запущена з повітряного простору окупованої Донеччини.
  • 10 ударних безпілотних літальних апаратів типу Shahed: запущені з мису Чауда в Криму.

Відбиття нападу

Українські сили протиповітряної оборони залучили до відбиття нападу такі засоби:

  • зенітні ракетні підрозділи;
  • радіоелектронну боротьбу (РЕБ);
  • мобільні вогневі групи Сил оборони України.

Завдяки злагодженій роботі ППО вдалося збити одну керовану авіаційну ракету Х-59/Х-69 та дев’ять БпЛА Shahed-131/136. Повітряні цілі були знищені у трьох областях України: Дніпропетровській, Херсонській та Кіровоградській.

Очільник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергій Лисак повідомив, що сили ППО знищили шість "Шахедів" та одну ракету над областю. Уламки збитих повітряних цілей пошкодили дві господарські споруди. На щастя, повідомлень про жертви серед цивільного населення не надходило.

У Херсонській та Кіровоградській областях також були успішно знищені ворожі повітряні цілі. Завдяки оперативній роботі ППО вдалося уникнути значних пошкоджень інфраструктури та жертв серед населення.

Джерело: 5692.com.ua