Чим замінити цукор у каві: 6 смачних і корисних варіантів

Багато любителів кави звикли додавати в напій цукор. Але експерти наголошують, що така добавка не лише "вбиває" смак кави, а й знижує її корисні властивості. Від цукру в каві рекомендується відмовитись, натомість замінити його корисними альтернативами.

Мед

Натуральний мед, багатий антиоксидантами та мікроелементами, надає каві приємного смаку, а також сприяє підвищенню імунітету.

Кленовий сироп

Цей підсолоджувач вирізняється унікальним смаком і надає каві легкий карамельний аромат. До того ж кленовий сироп містить корисні мінерали, такі як цинк і марганець.

Стевія

Стевія — натуральний цукрозамінник, що виготовляється з листя рослини. Він некалорійний і є набагато солодшим за цукор. Стевія продається у вигляді порошку, рідкому вигляді або у вигляді таблеток.

Какао-порошок

Щоб надати каві смаку і аромату шоколаду, можна додати в неї какао. Ця чудова смачна добавка має антиоксидантні властивості та підвищує настрій.

Чорний перець або кориця

Невелика кількість прянощів не лише додає новизни смаку каві, але й приносить користь організму. Кориця допомагає нормалізувати рівень цукру в крові, а чорний перець — сприяє покращенню травлення.

Ваніль

Відмінний аромат і яскравий смак надає каві ваніль – ванільний екстракт або натуральна ваніль. Крім того, ця ароматна приправа допомагає підвищити настрій та знизити рівень стресу.

Джерело: 5692.com.ua