Масштабна атака рф на Україну: ППО знищила 4 ракети й 15 “шахедів”

У ніч проти 6 серпня російська федерація завдала потужного удару по території України, використовуючи різні типи ракет і безпілотні літальні апарати. Завдяки оперативній роботі українських сил протиповітряної оборони вдалося збити значну частину ворожих повітряних цілей. Про деталі розповів командувач Повітряних Сил генерал-лейтенант Микола Олещук.

Нічна атака

Російська армія здійснила ракетні удари по кількох областях України. Зокрема, чотири балістичні ракети "Іскандер-М" (KN-23) запустили з Воронезької області рф. Вони були націлені на Київську область.

Окрім цього, окупанти випустили дві керовані авіаційні ракети Х-59 з повітряного простору над акваторією Азовського моря.

Одночасно з ракетними ударами рф використала 16 безпілотників типу Shahed для атак з напрямків мису Чауда в Криму та з Курська.

Робота протиповітряної оборони України

Завдяки злагодженій роботі українських сил ППО вдалося збити значну частину ворожих повітряних цілей. Зокрема:

  • дві балістичні ракети "Іскандер-М" (KN-23).
  • дві керовані авіаційні ракети Х-59.
  • 15 ударних безпілотників Shahed.

ППО працювала в Київській, Херсонській, Миколаївській та Хмельницькій областях.

Попри збиття значної частини ворожих ракет і безпілотників, деякі з них все ж завдали шкоди на території України. Проте, завдяки оперативній роботі ППО вдалося уникнути більш серйозних руйнувань та жертв серед мирного населення.

Джерело: 5692.com.ua