Перевірка переказів з картки на картку: стало відомо, яка інформація про клієнтів цікавить банки

В Україні всі грошові перекази з картки на картку ретельно перевіряють. Фінансовий моніторинг банки проводять, зокрема, для того, щоб захистити свою репутацію та не бути опосередковано "втягнутими" в можливі протиправні дії.

При цьому вони звертають увагу не лише на типовість операцій, а й на місце роботи клієнта та іншу інформацію, пише OBOZ.

Як пояснила експертка з фінансового моніторингу одного з українських банків, під час перевірки переказів банки насамперед аналізують:

  • типовою чи ні є активність клієнта (приміром, насторожити може різке збільшення кількості карткових розрахунків або суми переказів);
  • відповідність операцій з наявними даними про клієнта (його місце роботи, джерело доходів тощо);
  • інформацію про інтернет-ресурси, на яких клієнт купує товари, оплачує послуги або ж з яких він отримує кошти.

Більшість клієнтів, що користуються банківською послугою з p2p-переказів, зазвичай здійснюють невелику кількість операцій на незначні суми. Тому надмірна / підвищена активність з їхнього боку завжди ретельно аналізується, – пояснила співробітниця банку.

Щоб уникнути непорозумінь, експертка радить клієнтам своєчасно реагувати на запити банку щодо актуалізації інформації про себе. У деяких випадках для безперешкодного здійснення операцій з коштами на рахунку клієнту потрібно надати додаткову інформацію та документи.

Читайте також: Виїзд за кордон із домашньою твариною: які процедури і документи потрібні

Джерело: 5692.com.ua