У “Резерв+” додадуть функцію електронного направлення на ВЛК: подробиці

Міністерство оборони України, разом з Міністерством охорони здоров’я, наразі активно працюють над вдосконаленням системи обліку та обробки медичних даних для військових. Одним із ключових нововведень є впровадження електронних направлень на військово-лікарську комісію (ВЛК), що дозволить значно спростити та оптимізувати процеси лікування та медичної перевірки бійців.

Впровадження електронних направлень

Заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко в коментарі УП повідомила про планування нового функціоналу в системі "Резерв+". Основною метою є інтеграція електронних направлень на ВЛК як для військовозобов’язаних, так і для чинних бійців. Цей крок має на меті полегшити процес направлення на медичні огляди та забезпечити ефективніше управління медичними даними військових.

Як це буде працювати

Заплановані електронні направлення міститумуть QR-коди, що дозволить лікарям ВЛК швидко ідентифікувати особ. QR-коди будуть відображати інформацію, необхідну для визначення та медичного обстеження, що значно зменшить час на оформлення документів і підвищить зручність для медичного персоналу.

Створення електронної системи для військових лікарів

Міністерства також працюють над створенням електронної системи для зберігання інформації про лікування бійців. Зараз такі дані можна отримати через центральну базу госпіталів або лікарень за запитом. Однак, для зручності роботи лікарів, планується створення окремої бази даних, яка спростить доступ до інформації та дозволить більш ефективно управляти медичними даними військових.

Цей новий механізм бреалізують до кінця 2024 року. Введення нової системи має на меті забезпечення більшої прозорості, ефективності та швидкості у процесах медичного обслуговування військових.

Мета та переваги нововведення

Міністерство оборони планує перетворити систему "Резерв+" на онлайн-територіальний центр комплектування. Це дасть змогу надавати всі послуги через спеціалізований застосунок, включаючи:

  • онлайн-рекрутинг,
  • оформлення відстрочок,
  • направлення на військово-лікарську комісію.

Такий підхід сприятиме значному спрощенню і автоматизації процесів, що, у свою чергу, підвищить ефективність управління та обслуговування бійців. Онлайн-система забезпечить доступ до всіх необхідних послуг у зручний для користувача спосіб, що допоможе зекономити час і зусилля як для військових, так і для адміністративного персоналу.

Джерело: 5692.com.ua