Україна створить “буферну зону” на Курщині: що це означає

Україна продовжує зміцнювати свої позиції на кордоні з Російською Федерацією, захищаючи власні території та громадян. Важливим кроком у цьому напрямі стало створення так званої "буферної зони" на території Курської області.

Основні причини створення "буферної зони"

Постійна загроза з боку Російської Федерації та порушення кордонів змусили Україну діяти рішуче. В умовах загострення ситуації на прикордонних територіях, захист мирного населення та забезпечення їхніх потреб є пріоритетним завданням. "Буферна зона" створена для запобігання можливим агресивним діям з боку Росії та для забезпечення безпеки місцевих жителів. Також у цій зоні буде забезпечено постачання продовольства, медикаментів та інших необхідних предметів для цивільного населення.

Участь міжнародних організацій

Однією з важливих складових "буферної зони" є відкриття доступу для Міжнародного комітету Червоного Хреста, Організації Об'єднаних Націй та інших міжнародних організацій. Це дозволить здійснювати гуманітарні заходи та гарантувати дотримання прав і свобод місцевих жителів. Під час наради, яку провів президент Володимир Зеленський, було обговорено питання безпеки, створення військових комендатур та доступу міжнародних організацій.

Президент Володимир Зеленський підкреслив, що Україна суворо дотримується вимог міжнародних конвенцій та міжнародного гуманітарного права. Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець також наголосив на праві України на самооборону відповідно до статті 51 Статуту ООН.

Джерело: 5692.com.ua