«Актуальні напрями в освіті. STEM-освіта в умовах сучасної школи».

Саме під такою назвою на базі середньої загальноосвітньої школи №25 нещодавно відбувся семінар-нарада для заступників директорів з навчально-виховної роботи.  

STEM-освіта – це низка чи послідовність курсів або програм навчання, яка готує учнів до успішного працевлаштування, до освіти після школи або для того й іншого, вимагає різних і більш технічно складних навичок, зокрема із застосуванням математичних знань і наукових понять.

Семінар був присвячений концепції STEM-освіти та її практичному впровадженню у закладах освіти міста. Учасники наради обговорювали точки дотику STEM-освіти з навчальними дисциплінами, вивчали теоретичний базис цієї освіти.

Слід зазначити, що частина присутніх охоче ділилася досвідом роботи з цього напрямку, а саме цікаві приклади та доповіді розповіли заступники директора з навчально-виховної роботи комунального закладу «Станція юних техніків» Олена Зубрицька «STEM-освіта – від цікавої науки до справи життя»; комунального закладу «Будинок творчості дітей та юнацтва» Валентина Розумна «Електронне конструювання» та НВК №25 «Волошка» Тетяна Юрченко «Використання ЛЕГО-технологій в освітньому просторі НУШ».

STEM-освіта – це освіта майбутнього. Вона будується не тільки на науці, але й на креативному мисленню та впровадженню мистецтва в систему освіти. Творчий підхід, синтез науки і художніх дисциплін знаходять позитивні відгуки в учнів. Діти вчаться бути не роботами, а творчими яскравими індивідуальностями, що мають змінити світ на краще.

Модератором заходу виступила методист департаменту з гуманітарних питань Кам`янської міської ради Тетяна Коноваленко.

Варто знати:

STEM – Science, technology, engineering, mathematics або наука, технології, інженерія і математика.